KTÜ 47. kez eğitime açıldı

Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ)  2009-2010 Eğitim Öğretim Yılı 47. açılış töreni bugün Osman Turan Kültür ve Kongre Salonu'nda yapıldı.

Törene Spordan Sorumlu  Devlet Bakanı Faruk Nafiz Özak,  KTÜ Rektörü  Prof  Dr.İbrahim Özen, Trabzon Valisi Recep Kızılcık, Trabzon Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, öğretim üyeleri ve davetliler katıldı.

VİZYONUMUZ EN İYİLERİN TERCİH ETTİĞİ ÜNİVERSİTE OLMAK

Törende bir konuşma yapan Özen,  KTÜ'nün Türkiye'nin en önemli kurumlarının başında geldiğini belirterek, “KTÜ olarak, bizler her geçen gün daha fazla çalışıyoruz. 2004 yılında başladığımız bu serüvene ana görevlerimiz olan eğitim-öğretim araştırma ve topluma hizmet çalışmalarının odağına, sürdürülebilir gelişme adına ''toplum kalite anlayışı''yerleştirildi. Mevcut durumumuzu sürekli olarak gözden geçirip daha iyinin her zaman var olduğu bilinciyle en güzelini, en iyisini yapmaya gayret ediyoruz.Vizyonumuz en iyilerin tercihi olan bir üniversite'' olmaktır. En iyilerin tercih ettiği, ulusal ve uluslar arası saygınlığı olan eğitim ve araştırmada öncü bir KTÜ vizyonunda bütün gücümüzle hep birlikte çalışmaya devam edeceğiz” diye konuştu.

TRABZON BİR NUMARA OLDU

Bakan Özak, KTÜ mezunu ve mensubu olmaktan büyük gurur duyduğunu kaydederek, “ Tarihinin incelenmesi gereken ve derinlikleri olan bir üniversite. Eğitim de kalitemiz arttı ve Trabzon bir numara oldu. Trabzon'da herkes reis benimdir der, biz demez' ama çok şükür bu değişti, çok güzel bir birliktelik oluştu. Bugün bakıyorsunuz, bürokraside ki en önemli isimler arasında KTÜ mezunları var, bu da çok gurur verici bir olay kuruluşundan bu yana emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.

TRABZON'UN KALKINMASINDA KTÜ'NÜN BÜYÜK PAYI VAR

Vali Kızılcık ise,  yaptıkları, yapacaklarının teminatıdır' düşüncesiyle çatıyı daha da yukarı taşıyacaklarını ifade ederek, “Şehrimizin kalkınmasında üniversitemizin büyük katkısı var. Rakiplerimiz koşmaya devem ediyor, dolaysıyla ayakta kalabilmek için bizimde muasır medeniyetler seviyesine çıkmamız gerekir” dedi.

Gizem Bilgin / Haber61.net

İlk yorum yazan siz olun
Haberlerde yapılan yorumlarda Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.

Eğitim Haberleri