Dünya Invertebrat Patoloji Birliği'nin (SIP) 43. yıllık toplantısının 10. Uluslararası Omurgasızlar Patolojisi ve Mikrobiyal Mücadele Kollokyumu'nun ve Avrupa Birliği COST862 Aksiyonu'nun(Bakteriyal Toksinler ve Böcek Kontrolü) kapanış toplantısı 11-15 Temmuz 2010 tarihleri arasında Karadeniz Teknik Üniversitesi Prof. Dr. Osman Turan Kongre ve Kültür Merkezi'nde yapılacak.
Konuyla ilgili bilgi veren KTÜ Genel Biyoloji Anabilim Dalı Başkanı Zihni Demirbağ, omurgasız organizmaların (örneğin zararlı böceklerin) patojenleri ve bu patojenlerin biyolojik mücadele materyali ve diğer endüstriyel önemleriyle ilgilenen Dünya Invertebrat Patoloji Birliği'nin (SIP) 43. yıllık toplantısının, 10. Uluslararası Omurgasızlar Patolojisi ve Mikrobiyal Mücadele Kollokyumu'nun ve Avrupa Birliği COST862 Aksiyonu'nun kapanış toplantısının 11-15 Temmuz 2010 tarihleri arasında Karadeniz Teknik Üniversitesi Prof. Dr. Osman Turan Kongre ve Kültür Merkezi'nde yapılacağını duyurdu.
Bu toplantıya her yıl yaklaşık 450-500 civarında uluslararası bilim insanının iştirak ettiğini ve bu toplantıya, ülkemizin sunduğu coğrafik ve kültürel imkanları da göz önünde bulundurursak bu yıl çok daha fazla kişinin katılacağını beklediklerini kaydeden Demirbağ Ayrıca komşu ülkelerdeki katılımcılarında hiç kuşkusuz bu sayının büyük oranda artmasına sebep olacağını düşünüyoruz. Yıllardan beri yürütmüş olduğumuz çalışmalar ve iletişim (www.microlabktu.com) sayesinde ülkemize almayı başardığımız böyle onurlu bir toplantının hepimiz için bir fırsat olmasını temenni ediyorum dedi.
Omurgasız organizmaların patojenleri olan bakteri, virus, fungus, nematod ve mikrosporidia ile ilgili moleküler, biyokimyasal, patolojik ve mikrobiyolojik araştırmaların 4 gün boyunca 5 paralel oturum halinde sunulacağı bu toplantıda çok sayıda tarım ve orman zararlısı böceklerin biyolojik kontrollerinin yanı sıra kene gibi vektör böceklerin de kontrollerine yönelik bilimsel çalışmalar sunulacağını kaydeden Demirbağ, Temel araştırmalara ilaveten böcek patojeni mikroorganizmaların biyolojik mücadelede kullanılmaları ve bu patojenlerin tıbbi, endüstriyel ve biyoteknolojik önemlerine yönelik oldukça detaylı çalışmalar takdim edilecektir diye konuştu.