MEB'ten e-kayıt açıklaması

1 Haziran 2009 tarihinde yayımlanan "ilkokullarda e-kayıt dönemi başladı" haberi üzerine Milli Eğitim Bakanlığı kendi Resmi Web sitesinden bir duyuru yayımladı.

1 Haziran 2009 tarihinde yayımlanan "ilkokullarda e-kayıt dönemi başladı" haberi üzerine Milli Eğitim Bakanlığı kendi Resmi Web sitesinden bir duyuru yayımladı. 1 Haziran tarihinde yayına girilen haberde; "Kayıt başvuruları Ulusal Adres Veri Tabanı'ndaki adresler ve çocukların MERNİS nüfus bilgilerini esas alınarak internetten gerçekleştirilecek. Bu kayıt döneminden itibaren şehit ve gazi çocuklarının yanı sıra özel eğitime ihtiyacı olan çocuklar da istedikleri ilköğretim okuluna kaydolabilecekler.

İnternet üzerinden kayıt

İnternet üzerinden kayıt uygulaması, adrese dayalı nüfus kayıt sistemine göre öğrencilerin, velilerin ikametlerine en yakın okullara yerleştirilmesini esas alıyor.

Veliler, internet aracılığıyla Milli Eğitim Bakanlığının internet sitesinden form doldurarak kayıt başvurusu yapıyor. Velilerin başvuruları değerlendirildikten sonra öğrenciler, öğrenci yerleştirme komisyonlarınca ikametgahlarına en yakın okula yerleştiriliyor. Öğrencilerin hangi okullara yerleştirildikleri listelerle ilan ediliyor. Öğrencilerin kesin kayıt işlemleri ise ilan edilen bu listelere göre okul müdürlüklerince gerçekleştiriliyor"
şeklindeydi.

Şeklinde duyurulan haber üzerine Milli Eğitim Bakanlığı Resmi Web sitesinde bir duyuru yayımlandı. Milli Eğitim Bakanlığının www.meb.gov.tr sitesinde yayımlanan duyuru şu şekilde;

Son günlerde bazı basın yayın kuruluşlarında okul kayıtlarına ilişkin yanlış anlaşılmalara sebebiyet verecek özellikteki haberler için aşağıdaki açıklama yapılmıştır.

2009-2010 eğitim ve öğretim yılında resmi ilköğretim okullarımızın birinci sınıflarına kayıtlar önceki yıllardan farklı olarak bazı yeniliklerle yapılacaktır.

Bu amaçla;

1- E-Devlet uygulamaları kapsamında, Ulusal Adres Veri Tabanındaki adres bilgileri ve birinci sınıfa kayıt olacak çocukların T.C.Kimlik numaralarının İl/İlçe Milli Eğitim Müdürlüklerinde kurulan öğrenci yerleştirme komisyonlarının okul adres eşleştirmeleri neticesinde sistem tarafından öğrenciler okullara otomatik olarak yerleştirilecektir.

2- Kayıt işlemleri 1 Haziran 2009 tarihi itibariyle başlatılmıştır. Velilerimiz çocuklarının hangi okula kaydedildiğini 29 Haziran 2009 tarihinden sonra veli bilgilendirme sisteminden veya evlerine en yakın ilköğretim okulundan sorarak öğrenebilecektir. Okulların açılmasıyla birlikte de veli çocuğunu okula gönderecektir. Bu sayede E-Okul sistemi tarafından tüm öğrenciler adreslerinin bulunduğu en yakın ilköğretim okuluna kayıt yaptıracaktır.

3- Adres bilgileri doğrultusunda ismi çıkan okula, öğrenci gidip ders başı yapacaktır. Öğrencinin isminin çıkması aynı zamanda kayıt belgesi anlamına gelmektedir. Bunun dışında, herhangi bir işlem yapmasına gerek bulunmamaktadır.

4- Herhangi bir karşıklıklık çıkması durumunda, kayıt ve nakillerde ulusal adres veri tabanındaki adres bilgileri esas alınacaktır. Velilerimize kolaylık sağlanılması ve adresin doğruluğunu tespit açısından okul yönetimleri tarafından elektrik, su, telefon, doğalgaz abonelik sözleşmesi, kira sözleşmesi veya tapu kaydı gibi belgeler istenebilecektir.

5- Sistemde okula yerleştirilen şehit ve muharip gazi çocukları ile özel eğitime ihtiyacı olan bireylerin velilerinin talep etmesi halinde istedikleri okula kayıtları daha sonra nakil yoluyla yapılacaktır.

Özetle, velilerimiz kayıt için gerek internetten form doldurulması, gerekse okula başvurması önkayıt yaptırması, kayıt parası yatırması gibi herhangi bir işlem yapmayacak, adres ve T.C.Kimlik bilgileri doğrultusunda çocuklar sistem tarafından okullara kayıt edilecektir.

Kamuoyuna saygı ile duyurulur

İlk yorum yazan siz olun
Haberlerde yapılan yorumlarda Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.

Eğitim Haberleri