Avrasya Üniversitesi Mütevelli Heyet Başkanı Dr. Ömer Yıldız, istişare toplantısında basın mensupları ile bir araya geldi.
Toplantıda açıklamalarda bulunan Yıldız, “2021 yılı üniversitemizin fiziki alanlarını iki katına çıkardığımız yıl olarak tarihe geçecektir” dedi. Yıldız ayrıca yeni bir eğitim binasının eğitime hzır olduğunun müjdesini verdi.
Ömer Yıldız şunları söyledi;
“Avrasya Üniversitesi olarak her yıl geleneksel hale getirdiğimiz istişare toplantımıza hoş geldiniz, programımıza katılarak bizleri onurlandırdınız. 2021 yılı üniversitemizin fiziki alanlarını iki katına çıkardığımız yıl olarak tarihe geçecektir. Kaşüstü Yerleşkesi bunlardan sadece biridir. Yerleşkemiz dört ayrı fakülte kurulması için yeterli altyapı ve teknik donanıma sahiptir. Hukuk, Spor Bilimleri, Eğitim ve yeni açılan ve bölümleri için başvuruda bulunduğumuz İletişim Fakültesi için hazırdır. Derslikleri, laboratuvarları, kütüphanesi, çok amaçlı kapalı spor salonu, yarı olimpik yüzme havuzu, saunası, hamamı basketbol ve voleybol sahaları ve diğer donatıları ile bu örnek yerleşke yeni fakülte ve bölümleri yani yeni öğrencilerimiz beklemektedir.
Yine siz değerli medya kuruluşları yöneticileri ile paylaşmaktan onur duyduğumuz ikinci sürprizimiz ise yeni bir eğitim binasına daha kavuşmamızdır. Ömer Yıldız Yerleşkesi içerisinde hazırladığımız ve an itibariyle Diş Hekimliği ve Eczacılık Fakültesi için her donanımıyla hazır olan binamız içerisinde hiçbir eksiğimiz yoktur. Yerleşkemiz içerisinde bulunan iki adet yurt binası birleştirilerek ve neredeyse sil başta yapılarak kısa bir süre içerisinde eğitim binasına dönüştürülmüştür. Bina yedi katlı olup toplam kapalı alanı yaklaşık 10 bin metrekaredir. Binada 60 kişilik 18 sınıf, 10 laboratuvar, 16 öğretim elemanı ofisi, 77 kişilik iki amfi ve 108 kişilik kütüphane bulunmaktadır.12 metre yüksekliğinde olan giriş markizleri binanın dikkat çekici unsurlarındandır. Cam giriş cepheleri binanın doğal ışıktan faydalanmasına imkan sağlamaktadır. İki bloğun ortasında bulunan boşluk dört kat yüksekliği boyunca devam etmektedir. Bu boşlukta bulunan köprüler dikkat çekici diğer unsurlardandır. Binada çelik ve betonarme sistem bir arada kullanılmıştır.
2021 yılı üniversitemizin fiziki alanlarını iki katına çıkardığımız yıl olarak tarihe geçecektir. Kaşüstü Yerleşkesi bunlardan sadece biridir. Yerleşkemiz dört ayrı fakülte kurulması için yeterli altyapı ve teknik donanıma sahiptir. Hukuk, Spor Bilimleri, Eğitim ve yeni açılan ve bölümleri için başvuruda bulunduğumuz İletişim Fakültesi için hazırdır. Derslikleri, laboratuvarları, kütüphanesi, çok amaçlı kapalı spor salonu, yarı olimpik yüzme havuzu, saunası, hamamı basketbol ve voleybol sahaları ve diğer donatıları ile bu örnek yerleşke yeni fakülte ve bölümleri yani yeni öğrencilerimiz beklemektedir.
Üniversitemiz bölgenin ilk ve tek vakıf üniversitesi olması sebebiyle sorumluluğu büyüktür. Üniversitemiz 11. Eğitim Yılını sürdürdüğü bu dönemde hedeflerini emin adımlara ilerlemektedir. Yaşanan pandemi süreci tüm kurum ve kuruluşları etkilediği gibi bizleri de etkilemiştir. Bu süreci online eğitimle en verimli şekilde geçirmeye çalıştık. Akabinde yüz yüze eğitime geçerek canımızdan çok sevdiğimiz öğrencilerimizle kampüslerimizde buluşmanın sevincini yaşadık. Eğitim alanlarımızda bu süreçte öğrencilerimizin ve akademisyenlerimizin sağlığının korunması adına her türlü önlemler alınmıştır.
Bu anlamda yaşanan olumsuz bir tablonun olmaması bizleri mutlu etmektedir. Bundan sonraki süreçte de pandeminin başından bugüne kadar ki süreçteki titizliğimiz devam edecektir. Öğrencilerimizin ve tüm personelimizin sağlığı her şeyden önemlidir.
Avrasya Üniversitesi'nin üniversiteler arasındaki mevcut konumu iyi yerdedir. Kamuoyuna sizlerin aracılı ile şu bilgiyi duyurmak isteriz. Anitibariyle 5 bin öğrenciden az öğrencisi olan 40 üniversite vardır. 5 bin ile 10 bin arasında öğrencisi olan 21 üniversite vardır.10 bin öğrenciden fazla öğrencisi olan 18 vakıf üniversitesi bulunuyor. Avrasya Üniversitesi olarak 5 bin ile 10 bin arasında öğrencisi olan 21 üniversitenin arasındayız. Yani vakıf üniversiteleri arasında üzerimizde olan sadece 18 üniversite var. Eğer açılması için tüm çalışmaları tamamladığımız fakültelerimizi ve onlara bağlı bölümleri açabilirsek zirveye giden yolculuğumuz daha da hızlanacaktır.
Güzel ülkemizin güzel nesillerini yetiştirmek için gece gündüz çalışıyoruz. Bundan sonrada çalışmaya devam edeceğiz. Yapacağımız her yatırımı açacağımız her bölüm kamuoyunun talepleri doğrultusunda yapmaktayız. Bölgemizde yaptığımız AR-GE çalışmaları bizlere şunu gösterdi. Çok acilen hukuk, diş, eczacılık ve tıp fakültelerine ihtiyaç duyulmaktadır. Bunların akabinde spor bilimleri, eğitim gibi fakülteler gelmektedir. Bölge insanı pandeminin de etkisiyle evlatlarını uzak coğrafyalara göndermekten çekinmektedirler. Bugün burada bu fakültelerimizi açabilirsen burası bayram yerine dönecektir. Bugüne kadar her süreçte medyanın büyük desteğini gördük, bu hususlarda da desteğinizin devam edeceğini biliyoruz.
2022 yılı içerisinde ise daha önceki toplantılarımızda da dile getirdiğimiz Çimenli Kültür ve Kongre Sarayımızı ve Pelitli Eğitim Binamızı inşa etmeyi planlıyoruz. Çimenli Kültür ve Kongre Sarayımızın yatırım bedeli 100 milyon lira Pelitli Eğitim Binamızın yatırım bedeli ise 200 milyon liradır. Avrasya Üniversitesi bölge halkının tüm taleplerine yanıt vermeye çalışan ve çözüm üreten üniversite olarak hafızalara kazınacaktır.
Avrasya Üniversitesi yeni eğitim alanlarında başarıya sizin desteğiniz ile ulaşacak. Yüreğinize ve emeğinize sağlık. Markamız Avrasya Üniversitesi'ne olan desteğiniz için teşekkür ederiz.”