Resmi Gazetede yayımlandı! Doğuş Üniversitesi yeni rektörüne kavuştu

Doğuş Üniversitesinde beklenen yeni rektör belli oldu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzası ile Resmi Gazete'de atamalara ilişkin kararname yayımlandı.

21 Eylül 2024 tarihi itibarıyla yayımlanan atama kararlarıyla birlikte, Doğuş Üniversitesinin bir süredir merakla beklenen rektör ataması da yapılmış oldu.

Cumhurbaşkanlığı kararnamesiyle Doğuş Üniversitesi Rektörlüğü'ne atanan Prof. Dr. Ahmet Alkan Çelik, akademik ve idari başarılarıyla dikkat çekiyor. Ekonomi alanındaki çalışmalarıyla tanınan Çelik, eğitim hayatına İstanbul Üniversitesi İşletme Bölümü’nde başladı.

Prof. Dr. Çelik’in Eğitim ve Kariyer Yolculuğu

Prof. Dr. Ahmet Alkan Çelik, lisans eğitimini İstanbul Üniversitesi İktisadi ve Sosyal Bilimler Fakültesi’nde tamamladıktan sonra, Marmara Üniversitesi Ortadoğu Araştırmaları Enstitüsü’nden Orta Doğu İktisadi Bölümü’nde doktora derecesini aldı. 2019 yılında Beykent Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İktisat Bölümü’nde profesör unvanını kazandı.

İdari Görevleri ve Deneyimi

Çelik’in idari kariyeri, akademik başarıları kadar dikkat çekici. 2009 yılında Beykent Üniversitesi’nde Genel Sekreter olarak başladığı görevinde, 2013’te Enstitü Müdürü, 2018’de Uluslararası İlişkiler Sorumlusu ve 2019’da Rektör Danışmanı olarak çalıştı. 2013-2024 yılları arasında Doğuş Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanlığı görevini yürütmüştü. 16 Temmuz 2024 tarihinden itibaren ise Doğuş Üniversitesi Rektör Vekili olarak atandı.

Akademik Çalışma Alanları

Prof. Dr. Çelik, makro iktisat, büyüme, enflasyon ve gelişme ekonomisi konularında derinlemesine araştırmalar yapmaktadır. Gelişen ekonomilerde büyüme dinamikleri ve enflasyon kontrolü üzerine yazdığı akademik yayınlar, bilim dünyasına önemli katkılarda bulunmuştur.

İlk yorum yazan siz olun
Haberlerde yapılan yorumlarda Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.

Eğitim Haberleri