Resmi Gazete'de yayımlandı! Yıldız Teknik Üniversitesi yeni rektörüne kavuştu

Yıldız Teknik Üniversitesinin (YTÜ) beklenen yeni rektör belli oldu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzası ile Resmi Gazete'de atamalara ilişkin kararname yayımlandı.

21 Eylül 2024 tarihi itibarıyla yayımlanan atama kararlarıyla birlikte, Yıldız Teknik Üniversitesinin bir süredir merakla beklenen rektör ataması da yapılmış oldu.

Yıldız Teknik Üniversitesi (YTÜ) Rektörlüğü'ne Prof. Dr. Eyüp Debik atandı. Çevre mühendisliği alanında uzmanlaşmış olan Debik, YTÜ İnşaat Fakültesi Çevre Mühendisliği Bölümü'nde öğretim üyesi olarak görev yapıyor.

Prof. Dr. Eyüp Debik’in Akademik Geçmişi

Lisans eğitimini İstanbul Teknik Üniversitesi’nde (İTÜ) tamamlayan Prof. Dr. Debik, yüksek lisans ve doktora derecelerini Yıldız Teknik Üniversitesi’nde aldı. Çevre mühendisliği ve çevre teknolojileri konularında yaptığı kapsamlı araştırmalarla tanınan Debik, özellikle atıksuların arıtılması ve su kirliliği kontrolü üzerine önemli çalışmalar gerçekleştirmiştir.

Araştırma Alanları ve Katkıları

Prof. Dr. Debik’in çalışma alanları, su temini, arıtımı ve atıksu yönetimi gibi konularla derinlemesine ilgilenmektedir. Nanomalzemeler ve mühendislik teknolojileri üzerine yürüttüğü araştırmalar, çevre mühendisliği literatürüne değerli katkılar sunmuştur.

Yayınları ve Akademik Etkisi

Debik, hem ulusal hem de uluslararası düzeyde çok sayıda bilimsel makale yayımlamıştır. Araştırmaları, Web of Science (WoS) veritabanında yer alarak akademik çevrelerde geniş bir yankı bulmuştur.

Eğitim Bilgileri:

  1. Doktora: Yıldız Teknik Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, Çevre Mühendisliği (1995 - 1999)
  2. Yüksek Lisans: Yıldız Teknik Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, Çevre Mühendisliği (1993 - 1995)
  3. Lisans: İstanbul Teknik Üniversitesi, İnşaat Fakültesi, Çevre Mühendisliği (1987 - 1992)

Yaptığı Tezler:

  1. Doktora Tezi: Evsel Atık Suların Fiziko-Kimyasal Arıtılabilirliğinin Tam Ölçekli Bir Tesiste Araştırılması, Yıldız Teknik Üniversitesi, İnşaat Fakültesi, Çevre Müh. Bölümü (1999)
  2. Yüksek Lisans Tezi: Elmalı Rezervuar Suyunda Sıcaklık Modelemesi, Su Kalitesi ve Amonyak Formunun Belirlenmesi, Yıldız Teknik Üniversitesi, İnşaat Fakültesi, Çevre Müh. Bölümü (1995)

İlk yorum yazan siz olun
Haberlerde yapılan yorumlarda Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.

Eğitim Haberleri