TEV bursu ne kadar, şartları nedir, başvuru tarihleri! Ne zaman, nasıl yapılır, bitti mi?

Öğrencilere maddi destek sağlamak amacıyla verilen TEV bursu için çeşitli şartlar ve kriterler gerekiyor. Türk Eğitim Vakfı'nın bursundan kimler yararlanabilir. TEV bursuna ait tüm detaylar haberimizde...

TEV (Türk Eğitim Vakfı) bursu, Türkiye'de eğitim gören öğrencilere maddi destek sağlamak amacıyla Türk Eğitim Vakfı tarafından verilen bir burstur. TEV, maddi desteğe ihtiyacı olan başarılı öğrencilere, yurt içinde ve yurt dışında öğrenim görmeleri için burs imkânı sunar.

Bu burslar, lisans, yüksek lisans, doktora gibi çeşitli seviyelerdeki öğrencilere yönelik olabilir. TEV bursunun amacı, eğitimde fırsat eşitliği sağlayarak öğrencilerin daha iyi bir eğitim almasına katkıda bulunmaktır.

TEV Bursu Şartları! Kimler Başvurabilir?

TEV bursuna başvurmak için Türkiye’de öğrenim gören bir öğrenci olmanız gerekiyor. Burslar, lise, üniversite ve yüksek lisans öğrencilerine verilebiliyor.

Yükseköğretim bursuna başvurmak için öğrencilerin genel not ortalamasının 4,00 üzerinden en az 2,40 olması gerekmektedir.

TEV Üstün Başarı Bursu’na YKS'de, SAY, SÖZ, EA puan türlerine göre sıralamada ilk 5.000’e giren, vakıf veya devlet üniversitelerinde öğrenim gören hazırlık, bir ve ikinci sınıf öğrencileri başvurabilmektedir.

Öğrencilerin doktora burs başvurusunda bulunabilmeleri için; lisans veya yüksek lisans mezuniyet ortalamalarının en az 4.00 üzerinden 3.00 ya da 100 üzerinden 75 olması ve tezli bir bölümde devlet üniversitesinde öğrenci olması gerekmektedir.

Bunun yanı sıra, İngilizce yeterliliğinin en az 80 YDS puanı veya eşdeğer bir İngilizce sınavıyla belgelemeli ya da eğitim programının İngilizce olduğunu göstermelidir.

TEV bursları, maddi durumu yetersiz olan öğrencilere destek olmak amacıyla verilir. Başvuru sırasında öğrencilerin ailesinin gelir durumu dikkate alınır. Genellikle, aile fert başına düşen gelir belirli bir seviyenin altında olmalıdır.

Burs, öğrencinin başka bir yerden burs almıyor olmasını şart koşabilir. TEV, bazı burslar için ek olarak yurtiçi veya yurtdışı eğitim amaçlı koşullar belirleyebilir.

TEV Bursu Başvuru Tarihleri Ne zaman?

TEV burs başvuruları genellikle Eylül ayının başında başlar ve Ekim ayının sonuna kadar devam eder. 2024 yılı için başvuruların 16 Eylül- 11 Ekim 2024 tarihleri arasından olması gerektiği duyuruldu. Başvuruların TEV’in resmi internet sitesi üzerinden online yapılması gerekiyor.

TEV Bursu Ne Kadar?

2024-2025 öğretim yılında yükseköğrenim bursu aylık 4.500 TL'dir.

2024-2025 öğretim yılında yüksek lisans bursu aylık 6.750 TL'dir.

2024-2025 öğretim yılında doktora bursu aylık 9.000 TL'dir.

TEV Burs Başvurusu Nasıl Yapılır?

Başvurular TEV’in resmi web sitesi üzerinden online olarak yapılır. Başvuru sürecinde öğrencilerden istenen belgeler sisteme yüklenir.

İlk yorum yazan siz olun
Haberlerde yapılan yorumlarda Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.

Eğitim Haberleri