Trabzon'a Konservatuvar müjdesi

Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) bünyesinde 2003'te kurulan ancak akademik kadro yetersizliği ve mekan sorunu nedeniyle aradan 7 yıl geçmesine rağmen bir türlü eğitime başlayamayan Devlet Konservatuvarının önümüzdeki sezondan itibaren öğrenci alması iç

Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) bünyesinde 2003'te kurulan ancak akademik kadro yetersizliği ve mekan sorunu nedeniyle aradan 7 yıl geçmesine rağmen bir türlü eğitime başlayamayan Devlet Konservatuvarının önümüzdeki sezondan itibaren öğrenci alması için çalışma yapılıyor.

İstanbul'un dışında son yüzyılda modern anlamda Anadoluda ilk opera binasının kurulduğu, geçmişte aynı anda 16 sinema ve tiyatronun kapılarını sanatseverlere açtığı kültür ve sanat şehri Trabzon'da, önemli bir kültürel eksikliği de gidereceğine inanılan Devlet Konservatuvarının, 2011-2012 sezonunda Müzik Bölümü ile 4 yıllık lisans eğitimine başlaması planlanıyor.

KTÜ Devlet Konservatuvarı Müdürü Prof. Dr. Osman Bektaş, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ülkelerin kalkınmasının tek yönlü, sadece ekonomi ve sanayi programları ile gerçekleşemeyeceğini belirterek, ''Kültür, sanat ve müzik sağlıklı kalkınmayı tamamlayan diğer unsurlardır. Ne yazık ki Cumhuriyet döneminden bu yana her alanda gelişen ülkemizde eğitim konusunda sanat ve müzik bu gelişime ayak uyduramamıştır'' dedi.

 

Bektaş, 2003 yılında kurulan KTÜ Devlet Konservatuvarının amacının, müzik ve sahne sanatlarında ulusal ve uluslararası düzeyde sanatçılar yetiştirmek ve bulunduğu ilin kültürel düzeyinin yükseltilmesine katkı sağlamak olduğunu ifade ederek, ''YÖK standartlarına göre akademik kadrosunu oluşturmayı başaran konservatuvarımızda 2011 yılında Müzik Bölümü ile 4 yıllık lisans eğitimine başlamayı planlıyoruz. Müzikoloji ve Sahne Sanatları bölümlerini ise ileri ki yıllarda açmayı planlıyoruz'' diye konuştu.

Konservatuvarın bir ilin sanat simgesi olduğunu vurgulayan Prof. Dr. Bektaş, şöyle devam etti:

     ''Konservatuvarı halka tanıtarak nitelikli sanatçı yetiştirmeyi amaçlıyoruz. Nitelikli sanatçının küçük yaşta eğitime başlaması gereğini benimsiyoruz. Bu nedenle fiziki altyapının ve geniş akademik kadronun oluşturulmasıyla ilköğretim ve lise devresi eğitimlerine geçmeyi hedefliyoruz. Konservatuvar kültürünün toplumun her katmanına etkin bir şekilde ulaşabilmesi için yarı zamanlı eğitim ve gece eğitimi planlarımız arasında yer alıyor.''

Bektaş, Trabzon'da konservatuvar kültürünün fazla gelişmiş sayılamayacağını belirterek, ''Bu kültürü geliştirmek amacıyla Cumhuriyet Bayramı etkinlikleri ve 10 Kasımda, halkımıza yönelik özel programlar hazırladık. Böylece halkımızı konservatuvar kültürü ile buluşturmaya çalışıyoruz'' dedi.

 

-''KONSERVATUVARIN HAK ETTİĞİ BİNAYA KAVUŞMASINI UMUYORUM''-

KTÜ Devlet Konservatuvarı Müdürü Prof. Dr. Osman Bektaş, konservatuvarın ilk etapta KTÜ Fatih Kampüsü'nde İletişim Fakültesi ile ortak binada eğitim vermesinin planlandığını ifade ederek, ''Bu amaç doğrultusunda binada iki katın eğitime uygun hale getirilmesi amacıyla tadilat çalışmaları devam ediyor. Katlardaki sınıflar ile bireysel sanatın icra edileceği ses geçirmez odaların yalıtım çalışmaları sürüyor'' diye konuştu.

Fiziki çalışmaların kısa sürede tamamlanmasını planladıklarını anlatan Prof. Dr. Bektaş, şunları kaydetti:

     ''Devlet Bakanımız Faruk Nafiz Özak, Valimiz ve Belediye Başkanımızla konservatuvara yeni bir mekan gerektiği konusunda görüştük. Kendileri bize sevindirici bir haber verdiler. Trabzon'da güzel bir kültür merkezi oluşturmaya çalışıyorlar ve konservatuvara bu kütür merkezi içinde bir yer vermeyi düşünüyorlar. Tabi bu bizim açımızdan sevindirici bir haber. Buradaki bina bizim için geçici, umarım Trabzon halkının ve yerel yöneticilerin desteğiyle KTÜ Devlet Konservatuvarı hak ettiği binaya kavuşur.''

 

İlk yorum yazan siz olun
Haberlerde yapılan yorumlarda Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.

Eğitim Haberleri