Bahçelievler Gazi İlköğretim Okulu, Türk Standartları Enstitüsü'ne (TSE) başvurarak, TSE-ISO-EN 9001:2000 Kalite Yönetim Sistemi Belgesi aldı. Sakarya'nın ilk TSE-ISO-EN 9001:2000 Kalite Yönetim Sistemi Belgesi alan ilköğretim okulu unvanını kazanan Bahçelievler Gazi İlköğretim Okulu, Türkiye'de 34 bin ilköğretim okulu arasında Kartal-Mahmut Kemal İnal İlköğretim Okulu ve Kartal-İhsan Zakiroğlu İlköğretim Okulu'ndan sonra TSE'den Kalite Yönetim Sistemi Belgesi almaya hak kazanan 3. devlet ilköğretim okulu oldu.
Karasu yaptığı açıklamada, yönetim sistemi ve eğitim kalitesinde çok büyük bir başarı elde ettiklerini belirterek bundan sonra Avrupa standartlarına ulaşmayı hedeflediklerini ve kalitenin de bir ekip işi olduğunu kaydetti.
TSE İstanbul Personel ve Sistem Belgelendirme Müdürlüğü tarafından görevlendirilen heyet tarafından okulda incelemeler yapıldığını kaydeden Karasu, şunları söyledi:
Uluslar arası yönetim sistemi belgesi olarak tanımlanan TSE-ISO-EN 9001:2000 Kalite Yönetim Sistemi'nin belgelendirme sürecinde, kalite yönetim sistem prensiplerinin belirledikleri standartlarla ile bütünleştirilmesi, kurumun kendisine hedefler koyarak sürekli kendisini iyileştirmesinin incelendiği gibi yeterli eğitim araç, gereç ve donanımına sahip olması gibi şartlar da aranıyor.
İnceleme sonucu düzenlenen raporda, okulumuzun kalite politikasının iş ve hizmet amacına uygun olarak belirlendiği, üst yönetimin çok etkili bir liderlik sergilediği ve organizasyonun sınırlı imkânlarına rağmen kaynak yönetiminin çok etkili olduğu anlaşıldı. Ve kalite belgesi almaya hak kazandık. Türkiye'de 34 bin ilköğretim okulu bulunuyor. Bu belgeyi alan 3. devlet ilköğretim okulu olduk. Okulumuz depremden sonra yapıldı ve eğitime başladı. Kısa sürede çok büyük bir başarı elde ettik. Elde ettiğimiz başarıdan dolayı çok mutluyuz.
TEKNOLOJİ KULLANIMINA AĞIRLIK VERİYORUZ
Otuz iki derslikli okulda 3 anasınıfı, bilgisayar laboratuvarı, fen laboratuvarı, görsel sanatlar ile teknoloji ve tasarım atölyeleri, müzik dersliği bulunduğunu belirten Karasu, sözlerine şöyle devam etti:
Okulumuzda teknoloji kullanımına ağırlık veriyoruz. Derslerin görsel ve işitsel materyallerden yararlanılarak işlendiği okulumuzda sınıfların büyük bir bölümünde bilgisayar ve projeksiyon cihazları kullanılıyor. Sürekli ve hızlı internet bağlantısı olan 24 bilgisayarın bulunduğu bilgisayar laboratuvarında öğrenciler dünyaya açılabiliyor, her türlü bilgiye kolayca ulaşabiliyorlar.
Sürekli geliştirilmeye çalışılan okul kütüphanemizde öğrenciler aradıkları kaynakları kolayca bulabiliyorlar. İlköğretim düzeyindeki her türlü deneyin yapılabildiği fen bilgisi laboratuvarı öğrencilerin yaparak yaşayarak öğrenmelerine fırsat sağlıyor.
Görsel sanatlar, teknoloji tasarım atölyelerinde öğrencilerin el becerilerini geliştirmenin yanı sıra yeteneklerini ortaya koymalarına ve kendilerini keşfetmelerine imkan veriliyor. Konferans salonunda düzenlenen tiyatro, koro, dans, halk oyunları gibi etkinliklerle öğrenciler sosyal becerilerini geliştirebiliyorlar.
Psikolojik danışma ve rehberlik servisinde öğrencilere destek veriliyor. 1-5. sınıflar ve 6-8. sınıflar için ayrı ayrı tasarlanan kantinlerde öğrenciler hem dinlenip hem de çeşitli ihtiyaçlarını karşılayabiliyorlar. Diğer yandan, okulda düzenlediğimiz toplantı, konferans, seminer gibi etkinlikler velilerin cep telefonlarına kısa mesaj gönderilmesi yoluyla duyuruluyor. Ayrıca, öğrenciler okul internet sitesinden not bilgilerine ve her sınıf düzeyinde oluşan soru bankasına, öğrenci velileri ise öğrencilerinin not ve devamsızlık bilgilerine ulaşabiliyorlar.
Okul Aile Birliği Başkanı Kemal Koçer ise bu başarının okul personelinin büyük emek ve özverileri sonucu elde edildiğini, belirterek, Okulumuz zaten halk arasında sahip olduğu imkanlar nedeniyle 'devletin özeli' olarak biliniyordu. Bu belgeyle de okulumuzun mevcut durumu tescil edilmiş oldu dedi.