Akaryakıta zam yolda! 21 Eylül 2024 akaryakıt fiyatları! İşte güncel fiyatlar

Brent petrol ve döviz kurlarındaki değişiklikler, benzin ve motorin fiyatlarını etkilemeye devam ediyor. 24 Eylül 2024 itibarıyla benzine 1,20 TL zam bekleniyor. Motorin fiyatlarında ise şu an için bir değişiklik öngörülmüyor.

Brent petrol fiyatlarındaki dalgalanmalar ve dövizdeki hareketlilik, akaryakıt fiyatlarını doğrudan etkiliyor. Vatandaşlar, benzin ve motorin fiyatlarındaki güncel değişiklikleri yakından takip ediyor.

Peki, bugün benzin ve motorin litre fiyatlarında herhangi bir indirim veya zam var mı? İşte 21 Eylül 2024 benzin ve motorin fiyatları...

21 Eylül 2024 Akaryakıt Fiyatları Ne Kadar Oldu?

Benzin Litre Fiyatı: Akaryakıt sektöründen edinilen bilgilere göre, benzin fiyatlarında 24 Eylül 2024 itibarıyla 1,20 TL'lik bir artış bekleniyor. Bu fiyat artışı salı gününden itibaren geçerli olacak.

Motorin (Mazot) Litre Fiyatı: Şu an için motorin fiyatlarında bir değişiklik öngörülmüyor. Ancak Brent petrol fiyatlarındaki dalgalanma ve döviz kuru değişiklikleri ilerleyen günlerde motorin fiyatlarına da yansıyabilir.

Tabelaya yansıyacak fiyat artışıyla birlikte benzinin litre fiyatı Trabzon'da 43,82 lira, İstanbul'da ise 42 lira 95 kuruş olacak.

Güncel benzin, motorin ve LPG fiyatları:

Trabzon Akaryakıt Fiyatları

Benzin litre fiyatı: 42.62 TL
Motorin litre fiyatı: 42.95 TL
LPG litre fiyatı: 26.76 TL

İstanbul Avrupa yakası akaryakıt fiyatları

Benzin litre fiyatı: 41.55 TL
Motorin litre fiyatı: 41.74 TL
LPG litre fiyatı: 25.13 TL

İstanbul Anadolu yakası akaryakıt fiyatları

Benzin litre fiyatı: 41.42 TL
Motorin litre fiyatı: 41.67 TL
LPG litre fiyatı: 24.59 TL

Ankara akaryakıt fiyatları

Benzin litre fiyatı: 41.90 TL
Motorin litre fiyatı: 42.19 TL
LPG litre fiyatı: 25.14 TL

İzmir akaryakıt fiyatları

Benzin litre fiyatı: 42.35 TL
Motorin litre fiyatı: 42.71 TL
LPG litre fiyatı: 25.04 TL

Akaryakıt Fiyatları Nasıl Hesaplanıyor?

Türkiye'de akaryakıt fiyatları belirlenirken bazı unsurlar dikkate alınır. Fiyatlar hesaplanırken gümrüksüz rafineri fiyatı, ÖTV, EPDK payı ve KDV eklenerek rafineri satış fiyatı oluşturulur.

Gümrüksüz Rafineri Fiyatı: Akdeniz ve İtalyan piyasalarında yayınlanan CIF Akdeniz ürün fiyatları ve günlük dolar kuru takip edilerek hesaplanır. Bu fiyatlar, belirli bir fark doğrultusunda gümrüksüz rafineri tavan satış fiyatını oluşturur.

Akaryakıt fiyatlarının güncel durumu, döviz kuru ve Brent petrol fiyatlarındaki değişikliklerle yakından ilgilidir. Güncel gelişmelere göre, fiyatlarda indirim veya zam haberi gündeme gelebilir.

İlk yorum yazan siz olun
Haberlerde yapılan yorumlarda Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.

Ekonomi Haberleri