Altın, rekor seviyelere ilerlemeye devam ediyor: Faiz indirim beklentileri destekliyor

Altın, jeopolitik riskler ve faiz indirimi beklentileriyle yükselişini sürdürüyor, yılı rekor seviyelerde kapatmaya hazırlanıyor.

Altın, büyük merkez bankalarının faiz indirimi beklentileri ve devam eden jeopolitik çatışmaların etkisiyle "güvenli liman" özelliğini pekiştirerek yükselişini sürdürüyor. Yıl başından bu yana altının onsu yaklaşık yüzde 31 değer kazanırken, bu artış son 45 yılın en iyi performansını işaret ediyor.

2024'e 2.065 dolardan başlayan altının ons fiyatı, 2.714 dolarla yeni bir rekor kırarak yatırımcıların güvenli liman arayışındaki tercihlerini güçlendirdi.

Analistlere göre, doların değer kazanmasına ve tahvil faizlerinin yükselmesine rağmen, jeopolitik risklerin artan güvenlik ihtiyacını tetiklemesi, altına olan talebi canlı tutuyor.

Dünya genelindeki birçok hisse senedi endeksi yıl başından bu yana yüzde 10 ila yüzde 20 oranında artış gösterse de, altının performansı bu oranların çok üzerine çıkarak yatırımcılar için cazip bir seçenek olmaya devam ediyor.

İlk yorum yazan siz olun
Haberlerde yapılan yorumlarda Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.

Ekonomi Haberleri