Araba alacaklar dikkat! İkinci elde yeni dönem başlıyor

Ticaret bakanı Ömer Bolat’ın açıkladığı gayrimenkul ve otomotiv ilanları için yeni uygulamalar hayata geçmeye başladı.

Ticaret Bakanı Ömer Bolat, geçtiğimiz hafta gayrimenkul ve otomotiv ilanları için yeni bir uygulamanın devreye alınacağını duyurmuştu. Uygulamanın detayları netleşmeye başladı ve özellikle 'konsinye' adı verilen ikinci el araç satışlarını yakından ilgilendiriyor.

Ekim ayından itibaren, ikinci el aracını satmak isteyen kişilerin belirli kurallara uyması gerekecek. Araçlarını yetkili satıcılar aracılığıyla satmak isteyenler, e-Devlet üzerinden bildirim yapmak zorunda olacak. Bu kapsamda, e-Devlet'in "araçlarım" bölümüne giriş yapılarak satılmak istenen araç seçilecek ve aracın ilanını yapan satıcı, e-Devlet üzerinden yetkilendirilecek.

Yetkilendirilen araç satıcıları, aracın fiyatı, kilometresi ve hasar durumu gibi bilgileri ilan sitelerine yükleyebilecekler.

Bu satıcıların ilanları, ilk etapta online platformlarda doğrulanmış ilan olarak yer alacak. Aralık ayı sonuna kadar hem doğrulanmış hem de normal ilanlar platformlarda bulunacak. Ancak, Ocak 2025 itibarıyla online platformlarda sadece doğrulanmış ilanlar yer alacak.

Bu yeni düzenleme ile ikinci el araç piyasasında daha şeffaf ve güvenilir bir ortam yaratılması hedefleniyor.

İlk yorum yazan siz olun
Haberlerde yapılan yorumlarda Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.

Ekonomi Haberleri