Araç sahipleri dikkat! Benzine indirim geldi

Brent petrol fiyatı 75 dolara gerilerken, sektör kaynaklarına göre Türkiye'deki benzin fiyatlarında da indirim bekleniyor.

23 Ağustos 2024 sabahı itibarıyla Brent petrol fiyatları düşüş trendini sürdürüyor. Sabah saatlerinde 77 dolar bandında işlem gören Brent petrol, akaryakıt fiyatlarında da indirime yönelik beklentileri artırdı.

Bu kapsamda benzin fiyatlarında 1 lira 45 kuruşluk bir indirim yapılırken, motorin fiyatlarında herhangi bir değişiklik yaşanmadı. Yapılan indirim, gece yarısından itibaren pompaya yansıdı.

Güncel akaryakıt pompa fiyatlarına göre, İstanbul'da motorinin litre fiyatı 43.94 liradan satılmaya devam ediyor. Benzinin litre fiyatı ise ortalama 43.24 lira olarak belirlendi.

Türkiye'de benzin ve motorin fiyatları, gümrüksüz rafineri fiyatı üzerinden hesaplanır. Bu hesaplamada ÖTV ve EPDK payı eklenerek KDV hariç rafineri satış fiyatı bulunur.

Gümrüksüz rafineri fiyatı ise, Akdeniz-İtalyan piyasasında yayınlanan günlük CIF Akdeniz ürün fiyatları ve günlük dolar kuru baz alınarak belirli bir fiyat değişim farkı ile tespit edilir.

Yorum Yap
Haberlerde yapılan yorumlarda Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (1)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

Ekonomi Haberleri