Bağkur ve SSK emeklilerinin 3 aylık enflasyon farkı ne kadar olacak?

Enflasyon rakamlarının açıklanmasının ardından Bağkur ve SSK emeklilerinin 3 aylık enflasyon farkı belli oldu.

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) eylül ayı enflasyon verilerini açıkladı. Bu açıklamayla birlikte, SSK ve BAĞ-KUR emeklileri için temmuz-eylül dönemine ait enflasyon farkı netleşti. Temmuz-eylül döneminde SSK ve BAĞ-KUR emeklilerine yüzde 8,92 oranında bir enflasyon farkı yansıdı.

Ocak ayında ise bu yılın temmuz-aralık dönemine ait enflasyon oranına göre emekli aylıklarına zam yapılacak. Orta Vadeli Program’da (OVP) 2024 yılı enflasyonu yüzde 41,5 olarak öngörülüyor. Bu tahmin doğrultusunda, 2023 yılının temmuz-aralık dönemi enflasyon oranı yüzde 13,45 olacak ve SSK ile BAĞ-KUR emeklilerinin aylıklarına bu oran yansıtılacak.

Memur maaşlarına ise temmuz ayında yüzde 19,31 oranında zam yapılmıştı. Bu zammın 10 puanı toplu sözleşme zammından kaynaklanıyor. Enflasyon, toplu sözleşme zammını aşarsa aradaki fark, bir sonraki maaş dönemine yansıtılacak.

Ancak, temmuz-eylül dönemindeki enflasyon yüzde 8,92 olduğundan, bu üç aylık dönemde memurlar için bir enflasyon farkı oluşmadı. Yıllık enflasyon OVP’deki tahmine uygun gerçekleşirse, ocak ayında memurlar için 3,14 puanlık bir enflasyon farkı doğacak. Ayrıca, yüzde 6 toplu sözleşme zammı da eklenecek ve toplamda memur maaşlarına ocak ayında yüzde 9,32 oranında zam yapılmış olacak.

İlk yorum yazan siz olun
Haberlerde yapılan yorumlarda Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.

Ekonomi Haberleri