Biz türbanı dünya ise

TÜSİAD Başkanı Arzuhan Doğan Yalçındağ, "Dünya bir krize doğru hızla ilerliyor. Dolayısıyla bütün enerjimizi ekonomiye yoğunlaştırmamız gerekirken, türban konusunu gündemin birinci maddesi haline getirdik" dediTürk Sanayicileri ve İşadamları Derneği (TÜSİ

TÜSİAD Başkanı Arzuhan Doğan Yalçındağ, "Dünya bir krize doğru hızla ilerliyor. Dolayısıyla bütün enerjimizi ekonomiye yoğunlaştırmamız gerekirken, türban konusunu gündemin birinci maddesi haline getirdik" dedi

Türk Sanayicileri ve İşadamları Derneği (TÜSİAD) Başkanı Arzuhan Doğan Yalçındağ, "Dünya bir krize doğru hızla ilerliyor ve 2008 Türkiye için çok zorlu bir yıl olacak gibi görünüyor. Dolayısıyla bütün enerjimizi ekonomiye yoğunlaştırmalıyız. Ancak bir süredir aslında çok daha rahat bir zamanda tartışmamız gereken bir konuyu, türban konusunu, gündemin birinci maddesi haline getirdik" dedi.

TÜSİAD'ın Olağan Genel Kurul toplantısı dün Siwssotel'de gerçekleştirildi.
Toplantının açılışında konuşan Dernek Başkanı Arzuhan Doğan Yalçındağ, dünya mali piyasalarındaki dalgalanma dolayısıyla alınan önlemler için geç kalınmış olma ihtimalinin tartışıldığını, 2008'de Amerika başta olmak üzere gelişmiş ülkelerin finansal piyasalarından kaynaklanan sıkıntının dünya ekonomisini olumsuz etkilemesinin kaçınılmaz görüldüğünü söyledi.
"Ekonomiden gelen sinyaller çok olumlu değil. Büyüme hızımız önemli ölçüde yavaşladı, enflasyon nispeten hız kazandı, genel işsizlik oranı artmaya basladı, kamu maliyesinde disiplin zedelendi, cari açık sorunu büyürerek devam etti. Yaklaşan küresel dalgaya, maalesef bu bilançoyla giriyoruz" diyen Yalçındağ, böyle bir zamanda Türkiye'nin türban tartışması yaptığına dikkat çekti. Yalçındağ, tam da böyle bir dönemde Türkiye'nin türban gündemi tartıştığını ifade etti. Yalçındağ, şöyle dedi:
"Dünya bir krize doğru hızla ilerliyor ve 2008 Türkiye için çok zorlu bir yıl olacak gibi görünüyor. Bütün enerjimizi bu konuya yoğunlaştırmalıyız.
Ancak bir süredir aslında çok daha rahat bir zamanda tartışmamız gereken bir konuyu, türban konusunu, gündemin birinci maddesi haline getirdik.
Ortada bir sıkıntı olduğu muhakkak. Ama bu sıkıntı bugün tartışılandan daha geniş boyutlara sahip.
Evet, bir yanda başını örttüğü için eğitim sürecinde zorluk çeken genç kızlarımız var. Diğer yanda, 15 yaşında istemediği halde zorla kapatılanlar da, birkaç yıl sonra çevre baskısıyla başını örtmek zorunda kalmaktan korkanlar da var. Ayrıca inanın kadınlarımızın tek sorunu da bu değil.
Ülkemizde kadınlarımızın birçoğu çok daha ağır, çok daha derin sorunlarla mücadele ediyor. Toplumsal hayatta eşitsizlik, eğitimsizlik, istihdama katılma zorluğu, aile içi şiddet, belirli yörelerdeki ağır töre baskısı gibi vahim sorunlar..."

İlk yorum yazan siz olun
Haberlerde yapılan yorumlarda Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.

Ekonomi Haberleri