Elden ödenen kiralara yüzde 10 ceza geliyor!

Aylık kiranın yüzde 10’u kadar ceza kesilecek.

Kira ödemeleriyle ilgili yeni düzenlemelerle birlikte, elden kira ödemesi yapanlar için önemli cezalar devreye giriyor. Son yapılan düzenlemelere göre, artık konut kira ödemelerini sadece banka veya PTT aracılığıyla yapmak zorunlu hale getirildi. Kira tutarına bakılmaksızın, bu zorunluluk tüm ödemelerde geçerli olacak.

Özellikle dikkat edilmesi gereken bir diğer değişiklik ise ceza uygulamaları. Eskiden sadece ev sahibine kesilen cezalar, yeni düzenlemeyle hem ev sahibine hem de kiracıya ayrı ayrı uygulanacak. Kira ödemesi elden yapıldığında:

Aylık kiranın yüzde 10’u kadar ceza kesilecek.

Bu cezanın asgari tutarı 5.000 TL olacak.

İşyeri kiralamalarında ise mevcut uygulama devam ederken, ceza tutarları artırıldı.

Yeni düzenlemede ayrıca, bir takvim yılında uygulanacak özel usulsüzlük cezalarının üst sınırı 8 milyon 700 bin TL’den 20 milyon TL’ye yükseltildi. Bu nedenle, hem mülk sahiplerinin hem de kiracıların olası cezalarla karşılaşmaması için ödemelerini banka veya PTT aracılığıyla yapmaları büyük önem taşıyor.

İlk yorum yazan siz olun
Haberlerde yapılan yorumlarda Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.

Ekonomi Haberleri