Emlak'ta yeni dönem! Bugün başladı

15 Eylül'de Emlak ilanlarında başlayan sistemde artık sadece yetki belgesi olan emlakçılar ilan verebilecek. Bu yeni düzenlemede nelere dikkat etmek gerekiyor? Düzenlemeye uymayanlara nasıl yaptırımlar uygulanacak?

Emlak ilanlarında doğrulanmış ilan dönemi başlıyor. Artık sadece yetki belgesi olan emlakçılar ilan verebilecek. İki farklı platforma konan ilanlar arasında link verilerek alıcılar bilgilendirilecek. Bu yeni düzenlemede nelere dikkat etmek gerekiyor? Düzenlemeye uymayanlara nasıl yaptırımlar uygulanacak?

Yeni uygulama bugün (15 Eylül) başladı. Ticaret Bakanlığı tarafından başlatılan düzenleme ile tüketici mağduriyetlerinin engellenmesi hedefleniyor. Konut satacak kişiler e-devlet üzerinde kendisine ait gayrimenkulü seçerek açılacak pencereden emlakçısını yetkilendirecek. Böylece emlakçılar da aldıkları yetkiyle sitelere ilan girebilecek. Düzenlemenin uygulanmaya başlamasıyla, yetki belgesiz emlak işletmeleri ilan girişi yapamayacak.

Doğrulama yapılarak yayımlanan ilanlarda, ‘Elektronik İlan Doğrulama Sistemi'nden yetki doğrulamasının yapıldığı yönünde bir logoya veya ibareye yer verilecek.

Uygulama, 1 Ocak 2025'ten itibaren tamamen devreye alınacak ve bu tarihten sonra yetki doğrulaması yapılmadan ilan verilemeyecek. İlan platformlarında aynı taşınmaza ilişkin başka ilan bulunması durumunda, diğer ilana ait fiyat bilgilerini içeren kısa yollara veya linklere yer verilecek.

İlk yorum yazan siz olun
Haberlerde yapılan yorumlarda Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.

Ekonomi Haberleri