Güvensiz ürünlere ceza yağdı! 12,6 milyon

Ticaret Bakanlığı tarafından gerçekleştirilen piyasa gözetimi ve denetimi faaliyetleri kapsamında 1912 firmada, 3 bin 370 parti ürün denetlendi, 12 milyon 695 bin 594 TL idari para cezası uygulandı.

Ticaret Bakanlığı, 2024 yılının ilk yarısında yürütülen piyasa gözetimi ve denetim faaliyetleri hakkında yazılı bir açıklama yaptı. Bakanlık, tüketicilerin sağlık ve güvenliğini korumak amacıyla tekstil, ayakkabı, mobilya, kırtasiye, çocuk bakım ürünleri, oyuncak ve deterjan gibi tüketici ürünlerine yönelik denetimlerini sürdürdüğünü belirtti.

Denetimlerde özellikle bebek ve çocuklara yönelik ürünlere odaklanılıyor. Riskli ürünlerin tespiti amacıyla analizler doğrultusunda denetim planları hazırlanarak, kimyasal, fiziksel ve mekanik risklerin yanı sıra etiketlerde yer alması gereken zorunlu bilgiler de denetleniyor.

3 BİN 370 PARTİ ÜRÜN DENETLENDİ

Bakanlık, 2024 yılının ilk altı ayında 1912 firmada 3 bin 370 parti ürünü denetlediğini açıkladı. Mevzuata uygun olmayan ürünlerin piyasaya arzının yasaklanması, toplatılması ve risk hakkında duyuru gibi tedbirlerin yanı sıra, bu ürünleri piyasaya süren firmalara toplam 12 milyon 695 bin 594 TL idari para cezası uygulandığı belirtildi. Ayrıca, rehberlik faaliyetleri kapsamında ülke genelinde 2 bin 438 firmada mevzuata uyum konusunda bilgilendirme yapıldı.

GÜVENSİZ ÜRÜNE KARŞI SIFIR TOLERANS

Açıklamada, uygunsuz ürünlerin piyasaya arz edilmesini engellemek amacıyla tüm gerekli tedbirlerin alındığı ve denetimlerin "güvensiz ürüne karşı sıfır tolerans" ilkesi çerçevesinde sürdürüldüğü vurgulandı. Tüketicilere, alışveriş yaparken ürün etiketlerini kontrol etmeleri ve güvensiz ürünlerin risklerinden korunmak için "guvensizurun.ticaret.gov.tr" adresinde paylaşılan bildirimleri takip etmeleri önerildi.

İlk yorum yazan siz olun
Haberlerde yapılan yorumlarda Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.

Ekonomi Haberleri