Kaymakam maaşları ne kadar oldu? İşte güncel maaşlar!

Yeni başlayan kaymakam maaşı dahil olmak üzere stajyer kaymakam ve 3. sınıf kaymakam maaşı hatırı sayılır oranda artış yaşadı.

Türkiye Cumhuriyeti İdari Yönetim anlayışında ilçelerin en yetkili mülki idare amiri olan Kaymakamlar, enflasyon rakamlarının açıklanmasıyla birlikte maaşı en çok artan meslek gruplarından oldu.  Peki son gelen zamların ardından güncel olarak en düşük ve en yüksek kaymakam maaşları ne kadar oldu? İşte 2022 kaymakam maaşları...

Kaymakam maaşları Temmuz ayında yapılan zam sonrasında her kademede artış gösterdi. Kaymakam maaşlarının yanı sıra vali maaşları da zam aldı. Bu kapsamda stajyer kaymakam, yeni başlayan kaymakam ve 3. sınıf kaymakam maaşları aynı yıl içerisinde ikinci kere artmış oldu. Ocak 2023 tarihinde gelmesi beklenen zamlar ile birlikte kaymakam maaşları da bir kez daha artmış olacak. İşte güncel ve son zam oranlarıyla birlikte kaymakam maaşları...

KAYMAKAM MAAŞI 2022 YILINDA NE KADAR?
Asgari ücret ve emekli maaşlarına gelen zam ile birlikte memur maaşları da zam gördü. Temmuz ayında %41.69 oranında memur maaşları zam buldu. Bu kapsamda en düşük kaymakam maaşları da yeniden şekillendi. Sonuç olarak mesleğe yeni başlayan kaymakam olan 1. sınıf (4/1) maaşlar 12 bin 442 TL iken Temmuz ayında 17 bin 629 TL bandına çıktı.

EN DÜŞÜK KAYMAKAM MAAŞI 2022
Türkiye genelinde ortalama Kaymakam maaşları ortalama hesaba bakılınca 20 bin TL'nin üzerindedir. Fakat bu rakama Kaymakam'ın evlilik ve çocuk durumu ile meslekte geçirdiği sürede eklenir. Ayrıca kıdem ve derecede Kaymakam maaşlarında etkilidir. En düşük 1. sınıf (4/1) kaymakam maaşı 17 bin 629 TL’dir. 

KAYMAKAMIN GÖREV SÜRESİ NE KADAR?
Geçmişteki ismi maiyet memurluğu olan kaymakamlık, sınavların başarıyla geçilmesinden sonra Cumhurbaşkanlığı atamaları ile göreve başlar. İlçelerin mülki idari amirliği olan kaymakamlar, illerdeki valiliklere bağlıdır. Örneğin İstanbul'daki 39 ilçenin kaymakamığlı İstanbul Valiliği'ne dolayısıyla Vali Ali Yerlikaya'ya bağlıdır. Görev yerlerine göre sınıflandırmalara göre bir kaymakamın görev süresi 2 yıl ile 5 yıl arasında değişir. Bu süre Cumhurbaşkanı'nın vereceği hususi karara göre de farklılaşabilir.

KAYMAKAMLIK STAJI KAÇ YIL?
Kaymakamlık sınavından başarılı not alıp staj hakkı kazanan kaymakam adayları, yönetmelik kapsamında, il merkezinde staj yapması halinde 2 ay geçirecektir. Bunun dışında "Kaymakam Refikliği Stajı 3 ay, Mülkiye Müfettişi Refakatinde Staj 2 ay, Bakanlık Merkez Stajı (Dil Kursu) 4 ay, Yurtdışı Stajı 12 ay, Kaymakam Vekilliği Stajı 9 ay, Kaymakamlık Kursu 4 ay." şeklinde belirlenmiştir. 

İlk yorum yazan siz olun
Haberlerde yapılan yorumlarda Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.

Ekonomi Haberleri