Limanda kuş uçmuyor

Giresun Ticaret ve Sanayi Odası (GTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Çakırmelikoğlu, 1959 yılında hizmete giren ve özellikle 1990 öncesi İran ile yapılan ticaretin ana merkezi olan Giresun Limanı'nın Türkiye'nin Avrupa'ya yaptığı fındık ihracatında önemli

Giresun Ticaret ve Sanayi Odası (GTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Çakırmelikoğlu, 1959 yılında hizmete giren ve özellikle 1990 öncesi İran ile yapılan ticaretin ana merkezi olan Giresun Limanı'nın Türkiye'nin Avrupa'ya yaptığı fındık ihracatında önemli rol oynadığını belirtti.

Limanın son zamanlarda pasif duruma düşerek işlevini yitirdiğini ifade eden Çakırmelikoğlu, ''Liman hem jeopolitik konumu hem de kullanım kapasitesi itibariyle deniz yolu ticaretine uygundur. Anadolu'nun iç kesimi ve doğu bloku ülkeleriyle olan ticaretin sıcak denizlere açılan penceresi konumundaki Giresun Limanı, RO-RO taşımacılığında ise önemli bir görev üstlenebilir. Bunun için milyon dolarlık bir yatırım olan limanın atıl durumda olması doğru değildir.
Geçmişte olduğu gibi fındık ihracatının tekrar buradan yapılması teşvik edilmelidir'' dedi.


Limanın işlerlik kazanması için proje hazırlıyoruz

Giresun Limanı'nın yükünü son yıllarda sadece kömür ithalatının çektiğini belirten Çakırmelikoğlu, ''Limanın tekrar işlerlik kazanması için proje hazırlıyoruz. Limanla birlikte yöre ekonomisinde canlılık sağlayacak projemiz henüz fizibilite aşamasındadır. Alt yapı çalışmaları tamamlandıktan sonra kamuoyuna açıklanan projenin Giresun Limanı'na canlılık kazandıracağına inanıyoruz'' diye konuştu.
1999 yılında yaşanan deniz afetinde ana mendireği zarar gören ve bunun ardından önemli onarım ve genişletme çalışmaları yapılan Giresun Limanı'nın yıllık 1 milyon 300 bin ton işlem kapasitesi olduğu bildirildi.

İlk yorum yazan siz olun
Haberlerde yapılan yorumlarda Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.

Ekonomi Haberleri