Memur ve emekliler dikkat! Zam için ilk veri açıklandı

Enflasyon rakamlarının açıklanmasıyla beraber Temmuz ayı için SGK ve Bağ-Kur emeklileri yüzde 3.23'lük farkı da şimdiden hak etmiş oldu.

Temmuz ayına ait enflasyon verileri açıklandı. Enflasyon, Temmuz ayında aylık yüzde 3.32 olarak gerçekleşti. Bu durumda, SGK ve Bağ-Kur emeklileri Temmuz ayı için yüzde 3.23 oranında farkı hak etmiş oldu.

Ancak bu artış, Ocak 2025 maaşlarına yansıyacağı için her ay açıklanan enflasyon oranları birikimli olarak hesaplanacak.

Ağustos, Eylül, Ekim, Kasım ve Aralık aylarına ait enflasyon verilerinin açıklanmasıyla birlikte maaşlara yapılacak net zam oranı netleşecek.

2025'in ilk yarısında memur maaşları ve memur emeklisi aylıklarına yüzde 6, ikinci yarısında ise yüzde 5 oranında zam yapılacak.

Eğer bu zam oranları enflasyonun altında kalırsa, memurlar ve memur emeklileri aradaki farkı maaşlarına zam olarak alacak.

Yorum Yap
Haberlerde yapılan yorumlarda Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (2)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

Ekonomi Haberleri