Milyonlarca insanı ilgilendiriyor! Maaşınız değişebilir

Orta Vadeli Program'ın açıklanması ile milyonların alacağı aylıkların da miktarları değişti. Emekli zammı ve memur maaş zammı için Ocak 2025’te yapılabilecek artış oranı ile 65 yaş aylığı, evde bakım parası, engelli maaşı da artacak.

Orta Vadeli Program’da emekli ve memur maaşlarına yapılacak zam oranları Ocak 2025 için yeniden hesaplandı. Yıl sonu enflasyon tahminlerinin yüzde 33’ten yüzde 41,5’e yükselmesiyle, zam oranlarında 8,5 puanlık bir revizyon yapıldı.

Son verilere göre, SSK ve Bağ-Kur emeklileri için 6 aylık enflasyona dayalı zam oranı yüzde 13,44 olarak belirlendi.

Memurlar ve memur emeklilerine ise 6 aylık enflasyon farkı ile birlikte Ocak 2025’te yüzde 6 toplu sözleşme zammı uygulanacak. Bu doğrultuda memur ve memur emeklilerine yapılacak toplam maaş artışı yüzde 9,3 olarak öngörülüyor.

En düşük emekli maaşının 15 bin TL’ye, en düşük memur maaşının 43 bin TL’ye ve en düşük memur emekli maaşının ise 20 bin TL’ye ulaşması bekleniyor.

Ayrıca, sosyal destek ödemelerinde de artışlar olacak. 65 yaş aylığı, engelli maaşı ve evde bakım desteği gibi sosyal yardımlar, memur zam oranına paralel olarak artırılacak.

Yorum Yap
Haberlerde yapılan yorumlarda Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (1)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

Ekonomi Haberleri