Stoklar kısa sürede bitmişti! Piyasada iPhone 16 oyunu

Apple'ın yeni amiral gemisi iPhone 16, Türkiye’de satışa sunuldu. Yeni seriye sahip olmak isteyen kullanıcılar mağaza önlerinde uzun kuyruklar oluşturdu. Hızla biten stokların ardından yeni modeller karaborsaya düştü. İşte piyasadaki iPhone 16 oyunu...

iPhone 16 telefonları teslim almak isteyenler mağazalar önünde uzun kuyruklar oluşturdu. Bazı telefoncuların akrabaları ve arkadaşlarını sıraya sokarak onlarca alım yaptığı ortaya çıktı. 120 bin lira olan iPhone modelinin 145 bin liraya yeniden satışa sunulması dikkat çekti.

Piyasaya sürülen iPhone 16'lar kısa sürede tükenirken, yeni modellerin karaborsaya düştüğü görüldü. En yeni modelin fiyatı, özelliklerine göre 65 bin TL’den başlayarak 120 bin TL’ye kadar çıkıyor.

iPhone 16 oyunu

Konuyla açıklamalarda bulunan Ekonomist Muhammet Bayram şu ifadeleri kullandı: "iPhone’un yeni çıkarmış olduğu model yine çok rağbet gördü, bu rağbetin arkasında her zaman söylemiş olduğumuz gibi yine karaborsacılar yine fırsatçılar yine yerli ve milli ekonomi düşmanları bulunmakta.

Haksız rekabet vurgunu

Fırsatçılık ve karaborsacılığı her dönemde görebiliyoruz ancak enflasyonun yüksek olduğu ve mal fiyatlarındaki değişimin hızlı olduğu dönemlerde maalesef daha fazla görüyoruz Yine bu kuyruklara kendileri ya da başka birilerini koyup bekleterek tüm iPhone modellerini almaya çalışan bu fırsatçıları maalesef gördük.

Karaborsacıların oluşturmuş olduğu haksız rekabeti gidermek açısından ticaret bakanlığı ve maliye Bakanlığının denetimleri gerekmekte diğer yandan milli güvenlik meselesi haline gelen yurt dışına ithal edilen ve bu surette cari açığımızı artıran bu telefonlara da ekonomik olarak bir önlem alınmasının zamanı geldiğini düşünüyorum."

Kar koyup satıyorlar

Apple mağazası veya internet sitesinden iPhone 16 Pro Max siparişi vermek isterseniz ürünün size gelmesi 6 haftayı buluyor. Beklemek istemeyenler ise soluğu karaborsa telefoncularda alıyor.

Telefoncular fiyatı 120 bin lira olan iPhone 16 Pro Max’in 1 TB’lik depolama alanına sahip versiyonunu 140-145 bin liradan satışa sunuyor.

İlk yorum yazan siz olun
Haberlerde yapılan yorumlarda Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.

Ekonomi Haberleri