Trabzon'da 'taşımacılık" toplantısı

Ulaştırma Bakanlığı Kara Ulaştırması Genel Müdürlüğü tarafından düzenlenen “Taşımacılık Mevzuatı Bilgilendirme Toplantıları”nın ikinci ayağı Trabzon’da yapıldı.  İlki 04 Ağustos tarihinde Ankara’da gerçekleştirilen toplantının ikincisine 17 ilden temsilci

Ulaştırma Bakanlığı Kara Ulaştırması Genel Müdürlüğü tarafından düzenlenen “Taşımacılık Mevzuatı Bilgilendirme Toplantıları”nın ikinci ayağı Trabzon’da yapıldı.

 

İlki 04 Ağustos tarihinde Ankara’da gerçekleştirilen toplantının ikincisine 17 ilden temsilcilerin yanı sıra  Trabzon Vali Yardımcısı Cezmi Batuk, TTSO Yönetim Kurulu Başkanı M.Suat Hacısalihoğlu, Ulaştırma Bölge Müdürü Nurettin Aydın, Ankara Yük Taşıma Dairesi Başkanı Mahmut Gürses, kamu ve özel sektör temsilcileri   katıldı.

 

Organizasyon Sorumlusu Nuray Pekcan’ın açılış konuşmasıyla başlayan toplantıda 4925 Sayılı kanun ve yönetmelikle ilgili uygulamalar ve düzenlemelerin yanı sıra, AB uyum çerçevesinde üzerinde çalışılan ve uygulanması gereken normlar, İlgili kurumları ilgilendiren ortak konuların işleyiş süreci, Sayısal veriler ve istatistiki bilgiler gibi konular ele alındı.

 

Organizasyon Sorumlusu  Nuray Pekcan, sektörün zor bir sektör olduğunu bu nedenle herkese görevler düştüğünü belirterek “ Kuzey Irak’tan Musul’a kadar bir çok yere gittim. Bizzat bu işin içindeyim ve bu işleri iyi bilen biriyim. Sektörün ayağa kalkması için bu tür bilgilendirme toplantılarına ihtiyacımız var” diye konuştu.

 

TTSO Yönetim Kurulu Başkanı M.Suat Hacısalihoğlu ise Karadeniz Sahil Yolu’nun açılması ile birlikte Kafkasya ve Orta Asya ülkelerine transit nakliyatta artış olduğunu söyledi. Transit nakliyatın gelişmesinin beraberinde bir çok sorunu da getirdiğine dikkat çeken Hacısalihoğlu şunları söyledi:

“Karayolu transit taşımacılığında yaşanan sorunlar mevzuatlar ile düzenlenmelidir. Ve bu günkü gibi bilgilendirme toplantıları yapılarak çözüm sağlanmalıdır. Karadeniz Sahil Yolu’nun yeniden yapılanmakta olan uluslar arası transit taşımacılık ağı bağlantılarının güçlendirilmesi gerekiyor. Bölgenin transit nakliyatta ki avantajının değerlendirilmesi ve desteklenmesi gerekir.

 

Bu sektörde çalışan oda üyelerinden gelen şikayetlerde özellikle akaryakıt üzerinde ÖTV ve KDV gibi desteklerin sağlanmasının transit sektörünün rekabet gücünü uluslar arası filolara karşı artıracaktır. Transit taşımacılık sektöründe akaryakıt desteğinin en azından uluslar arası sektörlerde eşit duruma getirilmesi ile Türkiye’nin stratejik üstünlüğünü verimle hale dönüştürecektir. Transit taşımacılık sektöründe akaryakıt desteğinin en azından uluslar arası sektörlerde eşit duruma getirilmesi ile Türkiye’nin ve bölgenin stratejik üstünlüğünü verimli hale dönüştürecektir. Ayrıca, Karayolu taşımacılık sektöründe belgelendirme konularında da yüksek fiyatlar mevcut. Bu konularda iyileştirmeye gidilmelidir”.

Ulaştırma Bölge Müdürü Nurettin Aydın da yaptığı konuşmada , Karayolu taşımalarında yapılan kanun ve mevzuat düzenlemeleri ile sektörün kayıt altına alındığını, kayıt altına alınan ulaştırma sektörünün gelişmiş ülkelerle yarışır duruma geldiğini söyledi. Aydın ayrıca, Karayolları taşımacılığının kendi bünyesi içinde başlı başına ekonomik bir faaliyet olduğu gibi diğer sektörlerle yakın ilişkide olup, bu sektörlere olumlu ya da olumsuz yönde etkileyen önemli bir hizmet türü konumunda olduğunun altını çizdi.  

 

İlk yorum yazan siz olun
Haberlerde yapılan yorumlarda Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.

Ekonomi Haberleri