Kanseri Önleme Koalisyonuna göre; belli markaların talk pudraları ve diş macunlarının kanserojen madde taşıdığı tespit edildi.
348
Güzellik ürünlerinden ise; fondoten, şampuan ve saç boyalarında kanserojen madde olduğu tespit edildi. Bu ürünlerin daha çok lösemi ve mesane kanserine yol açtığı açıklandı.
448
Evcil hayvan bakım ürünleri
548
Kedi ve köpek pire tasmaları insanlar için zararlı kimyasal ve kanserojen madde içerir.
648
Bunun yerine pire ve bit solüsyonlarını evcil hayvanınızın kürküne sıkarak kullanabilirsiniz.
748
Antibakteriyal ürünler
848
Bu ürünler adeta birer tehlikeli kimyasal kokteylidir. Cilt yanmalarına ve akciğer tahrişlerine yol açarlar.
948
Antibakteriyal sabun ve losyonların içinde bir kanserojen olan triklorokarban bulunur.
1048
Ev izolasyon ürünleri
1148
İzolasyon köpükleri yüksek oranda kimyasal taşırlar. Bu köpüklerle uzun süreli temas kansere yol açabilir.
1248
Amerika'daki evlerin %90'ında bu maddeler bulunmaktadır. Bu maddelerin en çok akciğer kanserine yol açtığı söyleniyor.
1348
Oto kokuları ve oda spreyleri
1448
Araştırmalara göre bu ürünlerde de yüksek oranda kimyasal ve kanserojen madde bulunduğu ortaya çıktı.
1548
Yüksek oranda maruz kalındığında organların iflası, bulan, baş ağrısı ve kusma gibi durumlarla karşılaşabilirsiniz.
1648
Alkol
1748
Göğüs, karaciğer ve kolon kanseri alkolün yol açtığı kanser türlerindendir.
1848
Solaryum
1948
Güneş ışığına bile uzun süre maruz kalmak sağlığınız için iyi bir durum değildir. Solaryumda da ultraviyole ışınlar ve radyasyona maruz kalırsınız.
2048
Dünya Sağlık Örgütü, solaryuma giren 30 yaşından küçük bireyler için cilt kanseri riskinin %75 oranında daha fazla olduğunu açıkladı.
2148
Mikrodalgalara maruz kalan kişilerde düşük kan basıncı ve düşük nabız görülür. Ve bir süre sonra sinir sistemindeki kronikleşmiş bozulmalarla yüksek kan basıncı ortaya çıkmaktadır.
2248
Bu dönemlerde kişilerde baş ağrısı, baş dönmesi, uykusuzluk, huzursuzluk,endişeler, mide ağrıları,göz ağrısı, sinirsel gerilim, konsantrasyon bozukluğu, katarakt, apandisit, kanser, kalp ve damar hastalıkları görülmektedir.
2348
Kanserin çevresel nedenleri arasında kuşkusuz en önemli olanı sigara içilmesidir.
2448
Fast food ve kızarmış yiyecekler
2548
Sağlık Bakanlığı tarafından hazırlanan raporda, Türkiye'de ve tüm dünyada tüketimi hızla artan Fast-food'lar, 'yetersiz, dengesiz ve sağlıksız' olarak nitelendirildi.
2648
Raporda, dengesiz Fast-food ürünlerinin çok sık tüketilmesinin sağlığı olumsuz etkilediği belirtilerek, hazır yiyeceklerin 'kanser' riskini artırdığı açıklandı.
2748
Teflon tava
2848
Yapılan bir araştırma sonucu teflon tava yapımında perflorooktanoik asit (PFOA) kullanılmasından kaynaklandığını ifade ederek, laboratuvar deneylerinde, bunun çok yüksek miktarlarda alınmasının tümör meydana getirme riski oluşturduğu görüldü.
2948
Trafikte maruz kalınan egzos dumanı
3048
Amerika Kaliforniya Üniversitesi uzmanları tarafından gerçekleştirilen araştırmada anne karnında ve hayatlarının ilk yılında trafikten kaynaklanan hava kirliliğinden etkilenen çocuklarda bazı kanserlerin daha çok görüldüğü belirlendi.
3148
Plastik ürünler
3248
Gelişmiş ülkelerin tümünde plastiğin türünü gösteren uyarılar bulunmasına karşın, ülkemizde bazı firmalar buna uyarken, bazılarının konuyu görmezden gelmesi dikkat çekiyor.
3348
Zira plastik ürünlerdeki kanserojen madde oranı, bu plastik türlerine göre artıyor.
3448
Kablosuz ağlar
3548
Yapılan araştırmalarda son 20 yılda elektromanyetik kirliliğin arttığına ve bu kirliliğin Canlılardaki hücre içi ve hücre dışı sistemlerin düzenli çalışmasında olumsuz etkileri olduğu ortaya çıktı.
3648
Hormonlu gıdalar
3748
Mevsiminde üretilmeyen ve yüksek oranda kimyasal ile yetiştirilen meyve ve sebze tüketiminin, kanser riskini yüzde 80 arttırdığı ortaya çıktı.
3848
Asitli ve boyalı içecekler
3948
Çok fazla meşrubat içmenin riskleri var, bu risklerin arasında en önemlileri obezite ve diyabet.
4048
Ancak Hindistan'daki araştırmacıların açıkladığı ölümcül bir hastalık olan ve hayatta kalma oranı düşük olan yemek borusu kanseri riskini de içeren bir liste birkaç yıl önce bir tartışma başlattı.
4148
Cipsler
4248
Avrupa Birliği Gıda Maddelerini Denetleme Dairesi (Efsa) patates cipslerde Akrilamid olarak adlandırılan kanser yapıcı zehirli maddelere rastlandığını açıkladı.
4348
Boyalı şekerleme ve abur cubur
4448
Özellikle çocukların severek tükettiği ancak çok sayıda kimyasal madde içeren abur cuburların kansere yol açtığı bilimsel araştırmalar sonucu ortaya çıktı.
4548
Kahve-çay otomatları
4648
Çalışma alanlarının vazgeçilmezi çay-kahve otomatlarının bakımları düzenli yapılmadığı takdirde mikrop üretme riski yükseliyor.
4748
Ayrıca bu cihazlarda kullanılan plastik bardaklar, kanserojen madde içeren ürünlerin başında geliyor.