Alman Hava Kuvvetleri: 423 adet savaş uçağı
2. Dünya Savaşı sonrası 1955'e kadar hava kuvvetleri kurması yasak olan Almanya, bugün en modern hava filolarından birine sahip. 31.370 personeli bulunan Alman Hava Kuvvetleri envanterinde Eurofighter Typhoon ve panavia Tornado gibi modern uçaklar bulunuyor.
Güney Kore: 458 adet savaş uçağı
Bünyesinde F-16, F-15 ve F-4 gibi savaş uçakları bulunan Kore Cumhuriyeti Hava Kuvvetleri (ROKAF), 1949'dan bu yana hizmet veriyor.
Türk Hava Kuvvetleri: 465 adet savaş uçağı
Bulunduğu bölgenin en büyük ordularından birine sahip Türk Hava Kuvvetleri yakın zamana kadar daha fazla savaş uçağına sahipti. Son zamanlarda hava kuvvetlerini modernleştirmek adına F-4'ler emekli edilmeye başlanınca bu sayı düştü. Filosunda en fazla F-16 bulunduran ülkelerden biri olan Türkiye, emekli olan F-4'ler yerine 2050'lerin uçağı olarak bilinen F-35'leri çok yakında envanterine katacak ve tekrardan uçak sayısını yükseltecek. Ayrıca 'milli savaş uçağı' projesi de gündemde.
Pakistan Hava Kuvvetleri: 502 savaş uçağı
1947'de kurulan Pakistan, Asya'nın en büyük filolarından birine sahip. Envanterinde F-16 Fighting Falcon , Dassault Mirrage 2000 ve Mirrage III gibi uçakları barındıran Pakistan, bölgesindeki hakim güçlerden biri.
Kuzey Kore Hava Kuvvetleri: 661 savaş uçağı
Kişi başına düşen yıllık gelir sıralamasında 175'inci sırada olan Kuzey Kore (Kore Halk Cumhuriyeti), gayrı safi milli hasılasının büyük bir bölümünü askeri harcamalarda kullanıyor. Buna karşın hakkında çok az bilgi bulunan Kuzey Kore Hava Kuvvetleri uçaklarının çok eski olan Çin J-5 ve Sovyet yapımı Mig-21'lerden oluştuğu biliniyor. Yaptırımlar nedeniyle tarihi eser sayılan uçaklara yedek parça da bulunamıyor.
Mısır hava Kuvvetleri: 900 Savaş uçağı
50 bin personeli olan Mısır Hava Kuvvetleri'nde 240 adet de F-16 bulunmakta. Envanterindeki F-16 sayısını arttırmak isteyen Mısır, ülkede yaşanan darbe nedeniyle ABD ile teslimat konusunda sorun yaşamıştı. Ayrıca Mısır'da çok sayıda eski model Rus savaş uçakları da bulunuyor.
Hindistan Hava Kuvvetleri: 1.080 savaş uçağı
1937'de kurulan Hindistan Hava Kuvvetleri, günümüzde 127 bin personel sayısıyla en büyük ve en modern hava kuvvetlerinden biri. Birçok modern savaş uçağına sahip Hindistan'ın en göze çarpan uçağı Rusya lisansı ile kendi ürettiği Sukhoi Su-30. Su-30, F-16'nın Rus versiyonu olarak biliniyor.
Çin Hava Kuvvetleri: 1500 savaş uçağı
Dünyanın en kalabalık ülkesi Çin, 320 bin personel sayısıyla devasa bir hava gücüne sahip. Envanterinde kendi ürettiği uçakları bulunduran Çin Halk Cumhuriyeti Hava Kuvvetleri (PLAAF), Shenyang J-11 gibi avcı uçağıyla göz dolduruyor. Ayrıca Çin yapımı radara yakalanmayan ilk savaş uçağı olan J-20'nin ise deneme uçuşları sürüyor.
Rus Hava Kuvvetleri: 1900 savaş uçak
6000'den fazla uçak ile tarih boyunca en büyük savaş uçağı filosuna sahip Sovyetler Birliği oldu. 1991'de Sovyetler dağılınca, ardılı olan Rusya ekonomik problemler nedeniyle çoğu uçağı emekliye ayırdı. Fakat son yıllarda ürettiği son teknoloji uçaklar ile Rusya, hava kuvvetlerini modernize etti. 2010 yılında ilk uçuşu yapılan radara yakalanmama özelliğine sahip Sukhoi PAK FA, ABD Hava Kuvvetleri'ndeki F-22 ve F-35'lerin tek rakibi olarak gösteriliyor.
ABD Hava Kuvvetleri: 3.318 savaş uçağı
Envanterinde F-15, F-22 ve F-35 gibi son teknoloji uçakları barındıran ABD Hava Kuvvetleri'nin yarısına yakınını bir diğer ABD yapımı avcı uçağı F-16'lar oluşturuyor. Radara yakalanmayan B-2 bombardıman uçağı da ABD Hava KUvvet'lerinin en önemli silahlarından. Her türlü silahı taşıyabilen ve uçak geilerinden de havalanabilen hemen hemen F-16 boyutundaki insansız X-47B jetlerini yakında ABD'nin diğer uçaklarının yerini alması planlanıyor.