Trabzon'da yapılan "2. Avrupa İşitme Engelliler Gençler Atletizm Şampiyonası"nda altın madalya kazanan Fatmagül Koç, ailesinin desteğiyle başladığı spor sayesinde engellerini aşarak iki yılda ulusal ve uluslararası şampiyonalarda 23 madalya kazandı.
Koç, işaret dili eğitmeni Kübra Çolak aracılığıyla dört kardeş olduklarını ve kendisinden başka ailesinde işitme engelli olmadığını söyledi.
Ailede işitme engelli tek kişi oluşunun kendisi için dezavantaj olduğunu ifade eden Koç, "İşitme engelli oluşum benim için hiçbir zaman sorun olmadı. Ailem bana hep destek oldu. Engelli olduğumu hiçbir zaman hissetmedim. Onlarla konuşarak anlaşamasak da iletişimimiz her zaman çok iyi oldu" dedi.
Koç, ailesinin kendisinin sesi, kulağı ve dili olduğunu vurgulayarak, "Ailemin desteği sayesinde küçük yaşta spora başladım. Sürekli kendimi geliştirmek istiyorum. Ailemin bana olan sevgisi ve desteği de başarılı olmamın önünü açtı. İlkokul 5. sınıftan beri atletizmle ilgili kamplara katılıyorum ve elde ettiğim dereceler beni daha çok motive etmeye başladı" diye konuştu.
Elde ettiği başarılar sayesinde kendisine güveninin de arttığına dikkati çeken Koç, engelli ya da engelsiz bütün bireylerin kendilerine güvenmesi gerektiğini kaydetti.
Koç, kendine güvenen insanın her zaman başarılı olacağını dile getirerek, "Hayatta hiçbir şey başarılı olmaya engel değildir. İnsan istedikten sonra her şeyi yapabilir. Ben gülle, disk atıyorum ve atletizm sayesinde engellerimi aşarak hayata tutundum. İki yılda ulusal ve uluslararası şampiyonalarda 23 madalya elde ettim. Başarılarıma yenisini eklemek için spora ve kendimi geliştirmeye devam edeceğim" ifadesini kullandı.
İLERİDE ÇOK DAHA BAŞARILI OLACAĞIMA İNANIYORUM!
Koç, en son Trabzon'un Akçaabat ilçesinde düzenlenen 2. Avrupa İşitme Engelliler Gençler Atletizm Şampiyonası'na katıldığını belirterek, "Şampiyonaya 15 ülkeden 200 sporcu katılmıştı. Ben de Türkiye'yi temsilen disk atmada 29,35'lik dereceyle altın madalya elde ettim. Şampiyona öncesi zorlu geçen üç aylık kamp sürecimiz oldu. Antrenörümüz ve hocalarımızla çok çalıştık. Yoruldum ama yorgunluğumun karşılığını altın madalya ile aldım" şeklinde konuştu.
İleride çok daha başarılı olacağına inandığını dile getiren Koç, daha çok madalya kazanarak Samsun'da yapılacak İşitme Engelliler Olimpiyat Oyunları'nda güzel dereceler elde etmeyi amaçladığını anlattı.
Koç, kendisi gibi engellilerin içine kapanmaması gerektiğine dikkati çekerek, "Spor sayesinde onların da engellerini aşabileceklerine inanıyorum. Ben ailemin vesilesiyle spora başladım ve başarılı oldum. Başarı insana her zaman gurur verir" dedi.