İstanbul'da düzenlenen Trabzon'un Kurtuluşunun 97. Yıl Kutlamaları ve Sivil Toplum Kuruluşları Tanıtım Günleri'nin resmi açılış töreni bugün gerçekleştirildi. Törende konuşan Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Gümrükçüoğlu, geçmişte vatan ve millet için bedel ödemekten asla geri kalmayan Trabzonlu'ların bugünde gerektiğinde vatan ve millet için için bedel ödemeye devam ettiğini kaydetti.
214
Trabzon Dernekleri Federasyonu tarafından İstanbul'da düzenlenen Trabzon'un Kurtuluşunun 97. Yıl Kutlamaları ve Sivil Toplum Kuruluşları Tanıtım Günleri'nin resmi açılış töreni bugün Feshane'de gerçekleştirildi.
314
Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, KKTC Çevre ve Doğal Kaynaklar Bakanı Dr. Hakan Dinçbilek, Trabzon Vali Yardımcısı Abdurrahman Koç, İstanbul vali yardımcıları Adnan Çakıroğlu, Osman Ataş, Mustafa Ayar, Trabzon Milletvekili Koray Aydın, Trabzon Dernekleri Federasyonu Başkanı Mustafa Demir, siyasiler, kamu kurum ve kuruluşlarının yöneticileri, sivil toplum kuruluşları temsilcileri ve vatandaşların yoğun katılımıyla gerçekleştirilen tören, Eyüp Sultan Cami'inin önünden Feshane'ye gerçekleştirilen yürüyüşle başladı. Trabzon Büyükşehir Belediyesi mehteran takımının konseri eşliğinde gerçekleştirilen yürüyüşte katılımcılar coşku dolu anlar yaşadı. Mehteran takımı, konserini Feshane'de de sürdürdü.
414
Feshane'de, mehteran konserinin ardından saygı duruşu ve istiklal marşının okunmasıyla startı verilen etkinliklerde, Bağcılar Müftüsü Hasan Hüsnü Subay tarafından okunan Kur'an-ı Kerim tilavetinin ardından tüm şehitler için dua yapıldı.
514
DEMİR: GÜMRÜKÇÜOĞLU HER ZAMAN TRABZONLULARA DESTEL OLUYOR Organizasyonda ilk olarak söz alan Trabzon Dernekleri Federasyonu Mustafa Demir, Trabzon'un fethi ve kurtuluşu olmak üzere iki önemli günü olduğunu ifade ederken, “İstanbul'da bu günlerimizi kutlamadan edemiyoruz. İstanbul'da doğup büyüyen hemşehrilerimize kültürümüzü unutturmamak adına bu kutlamalarımızı sürdürüyoruz. Bu etkinliklerimize her zaman destek olan Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu'na şükranlarımızı sunuyorum” diye konuştu.
614
Törende söz alan Trabzon milletvekili Koray Aydın, Trabzon'dan sonra en çok Trabzonlu'nun bulunduğu İstanbul'da böylesine bir etkinlikte bulunmaktan duyduğu memnuniyeti ifade ederken, “Trabzonlular fetih 1453 ruhunu, fetih 1461 ruhunu taşıyorlar” diye konuştu.
714
Etkinliklere katılan KKTC Çevre ve Doğal Kaynaklar Bakanı Dr. Hakan Dinçbilek açılış töreninde yaptığı konuşmada, “Karadeniz insanı merttir, çalışkandır, dürüsttür. Diyeceksiniz ki nereden biliyorsun. Biliyorum çünkü 4 yıldır onlarla yaşıyorum. Biz hep birlikteyiz, birlikte olmaya devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.
814
Trabzon Valisi Abdil Celil Öz'ün valiler toplantısı nedeniyle Ankara'da olduğu için etkinliklere katılmadığını ifade eden Trabzon Vali Yardımcısı Abdurrahman Koç ise konuşmasında Trabzon'un Türkiye için önemine dikkat çekti.
914
BAĞCILAR BELEDİYE BAŞKANI: TRABZON'U KISKANIR HALE GELDİK Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağrıcı da ilçe belediye başkanları adına yaptığı konuşmada Trabzon'a her gelişinde farklı güzelliklerle karşılaştığını kaydetti. Çağrıcı, “Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Gümrükçüoğlu her seferinde farklı güzellikleri önümüze koyuyor. Bir Giresunlu olarak kıskanıyorum, keşke Trabzon'da yapılabilenler Giresun'da da yapılabilse diyorum” şeklinde konuştu.
1014
GÜMRÜKÇÜOĞLU: HERKESE TRABZON HALKININ SELAMINI GETİRDİM Törende söz alan Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu konuşmasında geçmişte vatan ve millet için bedel ödemekten asla geri kalmayan Trabzonlu'ların bugünde vatan için can vermeye devam ettiğini kaydetti. Konuşmasına Trabzonlu'ların selamını katılımcılara ileterek başlayan Başkan Gümrükçüoğlu, “Trabzon'umuz, burada bütün özellikleriyle, İstanbul'un nezlinde bütün Türkiye'yi, bütün vatandaşlarımızı kucaklamaya gelmiş bulunmakta. Trabzon halkının selamını getirdim, herkese iletiyorum” dedi.
1114
GÜMRÜKÇÜOĞLU: TRABZONLU BEDEL ÖDEMEKTEN ASLA GERİ KALMAZ Trabzon'un 18 Nisan 1916'da işgal edildiğini, 18 Aralık 1917'de yapılan Erzincan anlaşmasıyla düşman askerlerinin çekilmek zorunda kaldığını ve Harşit'in batısındaki kuvvetlerin 24 Şubat 1918'te şehre gelmesiyle Trabzon'un düşman işgalinden tamamen kurtarıldığını kaydeden Başkan Gümrükçüoğlu, “Trabzon'da aile yoktur ki Sarıkamış dağlarında şehit vermiş olmasın, aile yoktur ki muhacir olmuş olmasın. Trabzon'umuz bu vatanın ve milletin taşı toprağı olmaktan, bu vatan ve millet için can vermekten hiçbir zaman geri kalmamıştır. Daha yakın zamanda burada, İstanbul'da Tonyalı Kenan Kumaş kardeşimiz şehit oldu. Bunun hemen ardından Maçkalı Halit avcı evladımız Suriye'de bir kaza sonucu da olsa şehit oldu. Bu aziz millet için toprağa düşen tüm şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyorum” ifadelerini kullandı.
1214
GÜMRÜKÇÜOĞLU: TRABZON'DA YAPTIĞIMIZ ÇALIŞMALAR HEPİMİZİN ESERİ Başkan Gümrükçüoğlu, konuşması sırasında Trabzon'da yapılan çalışmaları slayt eşliğinde katılımcılara aktardı. Katılımcıları soluksuz olarak izlediği slayt gösterisinin ardından Trabzon'un çehresini değiştirmeye devam ettiklerini kaydeden Gümrükçüoğlu, “Bu yapılan çalışmalar hepimizin eseri. Trabzon'umuzu hep birlikte geliştirmeye ve güzelleştirmeye devam ediyoruz. Trabzonlu olan olmayan herkesi bu tabiat harikası şehire gelmeye ve yerleşmeye, iş adamlarımızı da Trabzon'da iş yeri açmaya davet ediyorum” ifadelerini kullandı.
1314
İstanbul Feshane'de düzenlenen Trabzon'un Kurtuluşunun 97. Yıl Kutlamaları ve Sizil Toplum Kuruluşları Tanıtım Günleri, protokol konuşmalarının ardından olanca hızıyla devam etti. 26 Şubat'ta başlayan etkinlikler 1 Mart akşamına kadar devam edecek.