Koray AYDIN, 1955 yılında Trabzon'da doğdu. İlk ve orta öğrenimini, babasının memuriyeti sebebiyle Anadolu'nun çeşitli yerlerinde tamamlayan AYDIN, 1978 yılında Karadeniz Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği bölümünden mezun oldu.
Siyasete genç yaşlarda merhaba diyen Koray AYDIN, 1976 yılında Yönetim Kurulu Üyesi olarak girdiği MHP Trabzon Gençlik Kolları'na daha sonra başkan oldu. Milliyetçi Hareket Partisi Trabzon Gençlik Kolları başkanı olarak 1977 Milletvekili seçimlerinde aktif çalışmalar yürüten Koray AYDIN, 12 Eylül'ün ardından siyasi yasakların kalkmasıyla birlikte Muhafazakar Parti'nin kuruluş çalışmalarına katıldı.
AYDIN, MYK Üyesi ve Genel Muhasip Yardımcısı olarak görev aldığı Milliyetçi Çalışma Partisi'nde, daha sonra Genel Sekreter Yardımcılığı görevini yürüttü. 1991 Milletvekili seçimlerinde Milliyetçi Çalışma Partisi'nden 19. Dönem Trabzon Milletvekili olarak Parlamentoya giren AYDIN, 1995 seçimlerine kadar, Türkiye Büyük Millet Meclisi Plan ve Bütçe Komisyonu üyesi olarak, önemli hizmetlerde bulundu.
1995 Milletvekili seçimlerinin hemen akabinde, MHP Genel Sekreteri olan Koray AYDIN, bu görevini, en yakınındaki isimlerden biri olarak uzun yıllarını paylaştığı , ülkücü ve milliyetçi hareketin başbuğu, büyük siyaset ve devlet adamı Alparslan TÜRKEŞ'in vefatına kadar sürdürdü.
Devlet BAHÇELİ'nin MHP Genel Başkanı seçilmesinin ardından, 1997 yılı Kasım ayından itibaren yeniden MHP Genel Sekreteri olan AYDIN, 1999 Milletvekili seçimlerinde 21. Dönem Ankara Milletvekili seçilerek Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne girdi.
Koray AYDIN, 28 Mayıs 1999 tarihinden itibaren Bayındırlık ve İskan Bakanı olarak görev aldığı 57. Cumhuriyet hükümetinde “asrın felaketi” olarak nitelendirilen 17 Ağustos Marmara ve 12 Kasım Düzce depremlerinin ardından yürüttüğü proje ve çalışmalarla, unutulmaz başarılara imza attı. Önce söz verdiği gibi, prefabrik konutları 30 Kasım 1999 tarihinde tamamlayarak, 30 Kasım'ı “devlet sözünün tutulduğu miladi bir tarih” yapan Koray AYDIN, ardından “Türk Asrının Gurur Projesi” olarak nitelendirilen Kalıcı Konutları, depremzedelerin hizmetine sunarak başarılarını taçlandırdı.
5 Eylül 2001 tarihinde Bayındırlık ve İskan Bakanlığı görevinden kendi isteği ile ayrılan Koray AYDIN, Milliyetçi Hareket Partisi Grup Başkanvekili olarak hizmetlerine devam etti.
12 Haziran 2011 Milletvekili seçimlerinde Milliyetçi Hareket Partisi'nden 24. Dönem Trabzon Milletvekili olarak parlamentoya giren Koray AYDIN, evli ve 3 çocuk babasıdır.
Yavuz Aydın, 1972 yılında Trabzon Vakfıkebir'de doğdu. İlkokulu Beşikdüzü Merkez İlkokulu'nda, ortaokulu Vakfıkebir İmam Hatip Ortaokulu'nda okuyan Aydın; liseyi Beşikdüzü Atatürk Lisesi'nden mezun oldu. “Hayatboyu öğrenme”nin önemine inanan Yavuz Aydın, halen Yerel Yönetimler alanında üniversite eğitimine devam etmektedir.
Genç yaşta kardeşleri ve ailesiyle birlikte ticaret hayatına ve iş dünyasına adım atan Yavuz Aydın, 1994 yılında Sismedikal Sanayi Ticaret Limited Şirketi'ni kurdu. Adını Sis dağından alan Sis Medikal şirketi, kısa sürede büyük başarı elde ederek Tüp Bebek alanında Türkiye'de sektör lideri oldu.
Şarlı Turizm Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi, Işıklar Sağlık Hizmetleri A.Ş., Hera Termal Turizm İnşaat A.Ş, Heramis Termal Turizm İnşaat A.Ş.'de kurucu, ortak ve yönetici olarak görev üstlenen Yavuz Aydın sağlık, turizm, inşaat vb. alanlarda bir çok yatırım ve hizmetlere imza attı.
Aydın ailesinin sahibi olduğu Kavaklıdere Umut Hastanesi, Hera Termal ve Heramis Termal Tatil Köyleri, Gölbaşı Bizim Çatı Otel ve Restaurant İşletmesi gibi birçok kuruluşu bünyesinde barındıran şirketlerde yaklaşık 500 kişi istihdam edilmektedir.
Merkezi İstanbul'da bulunan Trabzon İşadamları ve Bürokratları Derneği (TİAB) yönetim kurulu üyeliği, Ankara Beşikdüzü Kültür ve Yardımlaşma Derneği (BEŞİK-DER) başkanlığı, Sağlık İşverenleri Sendikası (SEİS) yöneticiliği, Beşikdüzüspor yöneticiliği görevlerinde bulunan Yavuz Aydın, birçok sivil toplum kuruluşunun aktif üyesi olup, her Trabzonlu gibi büyük değer verdiği Trabzonspor'un kongre delegesidir.
Doğup büyüdüğü Trabzon'dan hiç kopmayan Yavuz Aydın, hemşerilerinin iyi ve kötü gününde her zaman yanında olmaya özen gösterdi. Yılın belli zamanlarında mutlaka memleketi olan Trabzon'da geçiren Aydın, Trabzon dışında olduğu zamanlarda da Trabzon'un değerlerini yaşamaya ve yaşatmaya büyük önem vermektedir.
Ülke sorunlarıyla yakından ilgilenen, milliyetçi ve ülkücü kimliğiyle tanınan Yavuz Aydın, gençlik yıllarında Beşikdüzü Ülkü Ocakları'nın müdavimleri arasında yer aldı, faaliyetlerine katıldı ve Milliyetçi Hareket Partisi'nin girdiği bütün seçimlerinde aktif çalışmalar yürüttü.
İş hayatında edindiği bilgi, görgü, deneyim ve başarıyı, siyasete taşımak suretiyle doğup büyüdüğü memleketi Trabzon'a ve ülkesine hizmet etmeyi şiar edinen Yavuz Aydın, gençlik yıllarından itibaren gönül verdiği Milliyetçi Hareket Partisi'nden Trabzon Milletvekili Aday Adayı oldu.
Yavuz Aydın evli ve 3 çocuk babasıdır.
Hüseyin Örs
18 Ekim 1964 tarihinde Trabzon'da doğdu.
İlk, orta ve lise öğrenimini Trabzon'da tamamladı.
Trabzon Lisesi'ni 1981'te bitirdi.
KTÜ FEF Matematik Bölümü'nden 1985'te mezun oldu.
1986'da Giresun Kız Meslek Lisesi'nde “Öğretmen” olarak meslek hayatına atıldı.
1987'de KTÜ Bilgi İşlem Merkezinde “Bilgisayar Programcısı” olarak göreve başladı.
1990'da KTÜ İİBF'de asistan oldu.
1991'de YASED İnceleme Yarışmasında “Az Gelişmiş Ülkelerde Ekonomik Kalkınma ve Çevre Amaçlarının Uyumlaştırılması” isimli çalışması ile Türkiye Birincisi oldu.
1992'de KTÜ'de “İktisat” Anabilim Dalı'nda yüksek lisans eğitimini tamamladı.
1998'de KTÜ'de “İktisat” Doktora Programını tamamlayarak “İktisat Doktoru” ünvanını aldı.
1999'da KTÜ İİBF'de “Öğretim Görevlisi” oldu.
2000 yılında askerliğini yaptı.
2001 yılında yurt dışı görevi için gittiği Kazakistan'da Türk-Kazak Devlet Üniversitesi olan Hoca Ahmet Yesevi Üniversitesi'nde “Açık Öğretim Fakültesi Dekan Yardımcısı” olarak görev yaptı.
2008 yılında KTÜ İİBF Ekonometri Bölümünde “Yardımcı Doçent” ünvanı alarak “Ekonometri Ana Bilim Dalı Başkanlığı” görevine atandı.
2009'da “1461 Trabzon Futbol Kulübü” Başkanlığına seçildi. İki dönem başkanlık yaptı.
2012 yılında Teknoloji Geliştirme Bölgesi Yönetim Kurulu Üyesi oldu.
1 Aralık 2013'te KTÜ'deki görevinden istifa ederek 30 Mart 2014 Yerel Seçimler için MHP Trabzon Büyükşehir Belediye Başkan Adayı oldu.
2015 Genel Seçimleri MHP Trabzon Milletvekili Aday Adayıdır.
Evli ve 1 çocuk babasıdır.
Hasan Akyüz
1968 yılında Trabzon da doğdum.
İlk orta öğrenimimi Trabzon da yaptıktan sonra 1986 yılında KTÜ Tıp Fakültesi ne girdim ve 1992 yılında Tıp Doktoru olarak mezun oldum. Mecburi hizmetimi Nevşehir'de sağlık ocağı Hekimi ve bulaşıcı hastalıklar şube müdürü olarak tamamladım.
Daha sonra Trabzon a dönerek sağlık ocağı hekimliği ve il yataklı tedavi kurumları şube müdürlüğü görevlerinde bulundum. 1999 yılında KTü Tıp Fakültesi Kadın Hastalıkları ve Doğum bölümünde ihtisasıma başladım ve 2005 yılında ihtisasımı tamamlayarak Kadın Hastalıkları ve Doğum uzmanı ünvanını aldım.
2005-2006 yıllarında Karaman ilinde Karamanoğlu Mehmet Bey Kadın Hastalıkları ve Doğum Hastanesinde Başhekim Yardımcılığı görevinde bulundum. 2006 yılında Akçaabat Haçkalıbaba Devlet Hastanesine Başhekim olarak atandım ve 2011 yılına kadar görevimi sürdürdüm.
Başhekimlik görevim sona erdikten sonra 1 yıl Trabzon Kadın Hastalıkları ve Doğum Hastanesinde Başhekim Yardımcılığı görevini yürüttüm. 2012 yılından siyasete atılmak için istifa ettiğim 2015 yılına kadar Akçaabat Haçkalıbaba Devlet Hastanesinde Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı olarak görev yaptım.
Evli ve 2 çocuk babasıyım.
Hasan Suiçmez
1956 Trabzon Araklı doğumluyum. İlk, Orta, Lise ve Yüksek öğrenimimi Trabzon da tamamladım.
1978 yılında Fatih Eğitim Enstitüsü Sosyal Bilgiler Bölümünden mezun olarak Kars/Iğdır'da göreve başladım.
1992 yılında Anadolu Üniversitesi Tarih bölümü Lisans tamamlama programından mezun oldum.
1996 yılına kadar değişik okullarda öğretmenlik görevi yaptım.
1996-2011 yılları arasında; 18 yıl süreyle; Trabzon/Araklı Anadolu Öğretmen Lisesi müdürlüğü görevinde bulundum.
Başta mevcut valimiz olmak üzere, görev sürem boyunca 13 adet Takdirname, 24 adet teşekkür, 2 adet de maaşla ödül aldım.
Milli Eğitim Bakanlığımız 2005 yılında okulumuzu Türkiye'nin en çok kitap okuyan okulu olarak ilan etti.
Dünyanın en çok kitap okuyan okulu olduğumuzun tescili için, Guinness Rekorlar merkezi projemizi kabul etti.
M.E. Bakanlığının Türkiye deki 17 model okulundan biri olmayı başardık.
Okuma kültürünün kazanımlarıyla son 10 yılda Trabzon da, 4 yıllık ve üzeri üniversitelere %90 --yerleştirme oranı ile en fazla öğrenci yerleştiren okul olmayı başardık.
2011 yılında Araklı Anadolu öğretmen Lisesinden; 88.Yıl Cumhuriyet Anadolu Lisesine atanarak Trabzon merkezde göreve başladım.
Dünyanın muhtelif ülkelerini gezme imkânımdan yararlanarak; gezi kültürü ile ilgili 4 adet eser neşrettim. Ayrıca; Araklı Tarihi ile ilgili iki adet tarih kitabı yayınladım. Yine Araklı ile ilgili 2 adet “Belgesel” hazırlayıp TV' lerde yayınlanmasını sağladım.
1975-1979 yılları arasında Araklıspor'un Boks takımının 71 Kg lisanslı sporculuğunu yaparak, bu alanda bölge şampiyonluğu elde ettim.
Birçok sivil toplum örgütünde yöneticilikte bulundum.
2011 yılında atandığım şu andaki görev yaptığım 88.Yıl Cumhuriyet Anadolu Lisesini son iki yılda; Genel Lise alanında Trabzon'un en başarılı okullarından biri haline getirmeyi öğretmen ve idareci arkadaşlarımla birlikte başardık.
Yine bu okulda ünlü şairimiz Fuzuli'nin “Su kasidesindeki” beş asırlık vasiyetini gerçekleştirmek için; Irak'tan toprak getirip, su testisi yaptırarak 12 Ocak 2014 günü, yani Fuzuli'nin ölüm yıldönümünde Medine'yi Münevvere ye giderek Ravzayi Mutaharayı sembolik olarak su dökerek bu vasiyeti Dünya da ilk gerçekleştiren okul yöneticisi olma mutluluğunu yaşadım.
Kitap okuma projesini Türkiye de ilk defa hazırlayarak Bakanlığımıza arz ettim.
Şu an görev yaptığım Trabzon/Ortahisar 88.Yıl Cumhuriyet Anadolu Lisesi müdürlüğünde göreve devam ederkenu00b8Milli Eğitim Müdürlüğü yetkililerince son okul müdürleri puanlamalarında yeterince başarılı olamadığım gerekçesiyle 22 yıllık okul müdürlüğü görevinden alındım.
Çok sevdiğim öğretmenlik ve idarecilik görevimden ayrılmak zorunda kalarak şu an itibarıyla emekli oldum.
Biri doktor, biri öğretmen ve bir diğeri de KTU Hukuk Fakültesinde okuyan üç çocuk babasıyım.
Hikmet Yılmaz
1961 yılında Akçaabat/ Trabzon'da doğdu.
1979 yılında Trabzon Lisesi'nden, 1983 yılında KTÜ İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi'nden mezun oldu. Gazi Üniversitesi'nde Muhasebe-Finansman konusunda mastır yaptı. İngilizce bilir.
1985 yılında Başbakanlık Yüksek Denetleme Kurulu'nda Denetçi Yardımcısı olarak göreve başladı. 1989 yılında Denetçi, 1999 yılında Başdenetçi oldu. Çeşitli KİT'lerde ve Özelleştirme İdaresi, Toplu Konut İdaresi Başkanlıklarının denetiminde toplam 15 yıl çalıştı.
1992 yılında bir Devlet Bakanının Danışmanı olarak Kıbrıs'la ilişkiler ve başta Türk Cumhuriyetleri olmak üzere Türkiye'nin muhtaç ülkelere yaptığı insani yardımlarının koordinasyonu konularında çalıştı.
1996 yılında Yeminli Mali Müşavir olmaya hak kazandı. SPK Bağımsız Denetçi lisansına sahiptir.
Sanayi ve Ticaret Bakanlığında, Şubat 2000-Mayıs 2002 aralığında Teşkilatlandırma Genel Müdürü, Temmuz 2002-Mayıs 2005 aralığında APK Kurul Başkanı olarak görev yaptı. Halen Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Müşaviridir. Aynı dönemde; Tarımda Yeniden Yapılandırma ve Destekleme Kurulu'nda yaklaşık 2 yıl süre ile Sanayi ve Ticaret Bakanlığı temsilcisi üye olarak çalıştı. Karadenizbirlik, Tariş Pamuk, Fiskobirlik Denetim Kurulu üyesi olarak görev yaptı.
Çeşitli sivil toplum kuruluşlarının kurucusu, yöneticisi olarak faaliyet gösterdi ve KTÜ Mezunları Vakfı, Devlet Denetim Elemanları Derneği, Karadeniz Yazarlar Birliği, Değerler ve Projeler Derneği, Türk Kızılay Derneği üyesi ve/veya yöneticisi oldu ve bazıları ile ilişkisi halen devam etmektedir.
2007 yılından bu yana Türkiye Eskrim Federasyonu Denetim Kurulu üyesi ve başkanı olarak görev yapmaktadır.
Çeşitli gazete ve dergilerde çok sayıda makale ve yazıları yayınlandı. TRT dahil televizyon ve radyolarda çeşitli programlara konuşmacı olarak katıldı. 1998 de “TÜRKİYE'NİN ATEŞTEN GÖMLEKLERİ” isimli kitabını yayımladı.
1990 yılından beri evli olup Beyza ve Alper'in babasıdır.
SİYASİ FAALİYET ÖZGEÇMİŞİ
1977-1979 DÖNEMİ: Trabzon Lisesi Ülkücü Öğrenciler Sorumlusu, Büyük Ülkü Derneği
G. Sekreteri, Ülkü-Köy Kurucu Üyeliği
1979-1980 DÖNEMİ: Trabzon Ülkücü Gençlik/Ülkü Yolu Derneği Y. Kurulu Üyesi, TİTİA
Okul Başkanı
1980-1983 DÖNEMİ: Trabzon Ülkü Ocağı Dergi Temsilciliği, KTÜ Okul Sorumluluğu
1999 M.V Seçimi : MHP Trabzon Milletvekili 7.Sıra Adayı
2002 M.V. Seçimi : MHP Trabzon Milletvekili 6. Sıra Adayı
1983 yılından itibaren yapılan genel ve mahalli seçimler ve referandumlarda MHP nin özellikle Trabzon ve Ankara kampanya faaliyetlerine imkânlar ölçüsünde katkıda bulunulmuştur.