Ordu'nun Fatsa ilçesinde bir firma tarafından siyanürle altın madeni çıkarıldığı iddiası üzerine Fatsa ve Ünye Doğa Koruma Platformu üyeleri maden sahası yanındaki boş alanda çadır kurarak eylem yaptı.
Maden sahasının yer aldığı Yukarıtepe Mahallesi'nde bir araya gelerek çadır kuran platform üyelerine adına açıklama yapan Halil Bicil, madende yapılan tüm uygulamaların doğal hayatı olumsuz etkileyeceğini öne sürdü.
Sonuç alana kadar eylemlerine devam edeceklerini ifade eden Bicil, şöyle konuştu:
"Bende bu mahallede yaşıyorum. Savcılık benim yerimin yol olmadığını belgelendirdi ve şu anda Ordu İdari Mahkemesi'nde hukuk mücadelesi içindeyim. Büyükşehir olunca köy statüsü kalktı ve mahalle olduk. Ara yollarımız Fatsa Belediyesine ana yollarımız ise Ordu Büyükşehir Belediyesine bağlandı. Bu şirket hangi yasaya göre bizim yerimizi yol yapıyor.
Maden şirketi burada nasıl yol yapar. Olmayan bir yoldan burada geçmeye çalışmak ve köylünün yolunu işgal etmek vatandaşa zulüm getiriyor. Ben fındıkla geçiniyorum ve yazın bahçemdeki fındıklar tozdan dolayı doğum yapamıyor. Bu köy bir de arıcılıkla geçiniyor. Burada yapılan tüm uygulamalar doğal hayatı olumsuz etkiliyor.”
Bicil, kurdukları çadırda gece gündüz nöbet tutarak mücadelelerine devam edeceklerini sözlerine ekledi.
Bu arada, bazı mahalle sakinleri de platform üyelerine destek verdi.