Çita: Daha hızlısı yok. Depara kalkan bir çita saatte 120 kilometre hıza kadar ulaşıyor. Bu da onların avlanma tarzlarına uygun: Gündüzleri aktif olan bu büyük 'kediler', aniden saldırabilmek için kurbanına usulca yaklaşıyor. Ancak yine de kondisyonları düşük. Antilopları birkaç yüz metre içinde yakalayamazlarsa pes etmek zorunda kalıyorlar.
217
Amerikan Antilobu: En dayanıklı koşucu! Amerikan antilopları 5 kilometreye kadar olan bir mesafe boyunca saatte 60 ila 70 kilometrelik hızlarını koruyabiliyorlar. Vücutları da buna uyum sağlamış durumda, örneğin kalpleri koyun kalbinin yaklaşık iki katı büyüklüğünde. Peki bu bir avantaj mı?
317
Devekuşu: Kuşların en hızlı koşanı. Saatte 70 kilometrelik hız devekuşu için sorun olmadığı gibi, yarım saat boyunca 50 kilometrelik bir hızla da rahatça koşabiliyorlar. Çok uzun bacakları, koşmaya uygun karakteristik bir kas sistemi var ve ayaklarında sadece iki parmak olan tek kuş. Buna karşın vücut ağırlığı nedeniyle büyük kanatlarına rağmen uçamıyor.
417
Puma: En yükseğe sıçrayansa pumalar. Pumalar 50 kilodan fazla ağırlıklarına rağmen yerden beşbuçuk metre yükseklikteki bir ağaca sıçrayabiliyorlar, ki bu kara memelileri arasında bir rekor. Denizdeyse sadece yunuslar bunu 7 metreyle aşabiliyorlar, ki bunun için su içinde uzun süre hız kazanmaları gerekiyor.
517
Benekli akbaba: En yüksekten uçan kuş. 1973'te bir benekli akbaba 11 bin 200 metre yükseklikte bir uçakla çarpışmıştı. Kuş türleri genelde 100 ila 2 bin metre yüksekliğe kadar çıkabiliyorken, Afrika kökenli bu yırtıcı kuş 11 bin metreyi de aşabiliyor. Onlar dışında sadece göçmen kuşların bazen, örneğin Himalayalar'ı aşarken, 9000 metrenin üzerine yükselmeleri gerekiyor.
617
Sinek kuşu: En küçük kuş. Sinek kuşu türlerinin çoğu oldukça minik. Arı sinek kuşlarıysa dünyanın en küçük kuş türü. 6 santimetrelik boyu ve iki gramlık ağırlığıyla bir tüy gibi. Uçarken kanatlarını saniyede 40 ila 50 defa çırpıyorlar.
717
Kaşalot: Dalışta üstüne yok! Memeliler arasında sadece kaşalot 3000 metrenin üzerinde derinliğe kadar dalabiliyor ve suyun altında bir saat kadar kalabiliyor. Balinaların da nefes almak zorunda oldukları düşünüldüğünde inanılmaz bir performans. İşin sırrıysa kaşalotların sadece hayati önem taşıyan kalp ve beyin gibi organlarında kan dolaşımı olması
817
Oriks Antilobu: Oriks antilopları sıcağa karşı en dayanıklı hayvanlar. 45 derecelik vücut ısısı, bir insan için ölüm sebebiyken oriksler için normal. İşin sırrıysa şahdamarları etrafında örülen ve adeta bir klima gibi çalışan damar ağı. Ayrıca Oriks antilopları için birkaç haftada bir su içmek yeterli.
917
Yarasa: Kulağı en hassas ve keskin hayvan. Geceleri aktif bu hayvanlar, avlanmaları sırasında insanların duyamayacağı ultrasonik ses dalgaları yayıyorlar. Büyük kulakları sesin kaynağına doğru yönelip yankıyı bir huni gibi çekiyor. Böylece gecenin koyu karanlığında bile böcekleri yakalayabiliyorlar.
1017
Pire: Bu minikler yüksek atlama ustası: Bir pire kendi büyüklüğünün yaklaşık 200 katı kadar bir yüksekliğe sıçrayabiliyor. Pireler arasında en iyisiyse çayır köpük böceği. Philaenus spumarius olarak bilinen bu böcek kendi boyunun 400 katı yüksekliğe kadar zıplayabiliyor.
1117
Puggy adlı Pekingese türü erkek köpek 11ç53 cm diliyle Guniness Rekorlar Kitabı'nda en uzun dilli köpek olarak bir numarada yer alıyor
1217
Fluffy adlı bu piton 7.31 metre uzunluğu ile yakalanmaış en uzun yılan ünvanına sahip.
1317
ack Russell türünden olan Anastasia 44.49 saniyede tam 100 balon patlatmayı başararak kırılması zor bir rekoru elinde bulunduruyor.
1417
85 santim boyundaki siyah inek, dünyanın en kısa ineği olarak kayıtlara geçti.
1517
Rekortmen Hayvanlar 16
1617
210.19 cm uzunluğundaki Big Jake en uzun buylu at olarak tarihe geçti.
1717
ABD'nin Ohio eyaletinde bulunan Colombus Hayvanat Bahçesi'nde yaiayan Colo adlı goril insanların tutsağı olarak en uzun süre yaşayan hayvan ünvanını elinde bulunduruyor. Colo 53 yaşında.