Trabzon'un Akçaabat ilçesinde bulunan ve bölgenin doğal güzellikleri arasında yer alan Sera Gölü, yapılan düzenlemelerle yerli ve yabancı turistlerin uğrak yeri olmaya başladı.
Akçaabat ilçesindeki Sera Deresi Vadisi'nde 1950'de meydana gelen heyelanın ardından oluşan Sera Gölü, eşsiz manzarası ve ulaşım kolaylığı bakımından tercih ediliyor.rnrnAkçaabat Belediye Bakanı Şefik Türkmen, Çaykara ilçesindeki Uzungöl'den sonra yörenin en fazla ilgi gören doğal güzellikleri arasında yer alan Sera Gölü'nün hak ettiği ilgiyi bugüne kadar görmediğini ancak yapılan çalışmalar ile göle ilginin her geçen gün arttığını ifade etti.
Sera Gölü'nün eşsiz manzarası ve ulaşım kolaylığı açısından da önemli bir turizm merkezi olduğunu vurgulayan Türkmen, "Sera Gölü, Trabzon'a yakınlığı ile çok kısa sürede yerli ve yabancı turistlerin uğrak yeri olacaktır. Bunun emarelerini görmeye başladık. Özellikle Ramazan Bayramı'nda çok sayıda yerli ve yabancı turistin Sera Gölü'ne akın ettiğini gördük. Bu görüntü Akçaabat ve Trabzon turizmi adına sevindirici." dedi.
ÇALIŞMALAR YAPILIYORrnrnGölün etrafında yapılan çalışmalar ile çok güzel bir görünüm kazandığını ifade eden Türkmen, Sera Gölü'ne gelen derenin ıslahı ve bölgedeki bazı kontrollerle ilgili DSİ Genel Müdürlüğünün çok güzel çalışmalar yaptığını kaydetti.rnrnOluşturulan dolgu alanında, dinlenme ve vatandaşların kendi getirdikleri yiyecekleri pişirecekleri küçük kamp yerleri, çocuk oyun alanları, lokanta, otopark ve kafeterya inşa edildiğini belirten Türkmen, "Yapılan çalışmalar göle olan ilgiyi çok daha üst seviyelere çıkartacaktır." diye konuştu.
İLGİ EN AZ 10 KAT ARTTIrnrnSera Gölü çevresinde bulunan işletme sahibi Hüseyin Gül ise geçmiş yıllara göre, göle olan ilginin en az 10 kat artığını ifade etti.rnrnGül, yerli ve yabancı turist sayısının aynı oranda arttığını kaydederek, turistlerin büyük çoğunluğunun Araplardan oluştuğunu ve gölde gezinti yapmayı çok sevdiklerini anlattı.
TRABZON'A 10 KİLOMETRErnrnSera Gölü, 2010 yılında Tabiat Parkı olarak ilan edildi.rnrnTrabzon'un Akçaabat ilçesi Yıldızlı Mahallesi'nde bulunan göl, Sera Deresi vadisinde bulunuyor. Oluşum hikayesi, barındırdığı canlı türleri, kent merkezine yakınlığı ve suyun başlı başına bir çekim merkezi olması nedeniyle oldukça popüler bir konumda olan göl, Trabzon'a 10, Akçaabat sahiline ise 3 kilometre mesafede yer alıyor.
Ulaşımı kolay olan göl, 1950'de yaşanan heyelanda kayan toprak ve hafriyatın derenin önünü kapatıp suyun normal akışını kesmesi sonucu oluştu.