Şiddetle Mücadele Vakfı(HEGEM)’in Trabzonlu başkanı Adem Solak şiddetle mücadele noktasında ortaya koydukları proje ile ülke genelinde çözüm odaklı çalışmalar yapacaklarını ifade etti.
81 İLE 300 BİN SOSYAL ARABULUCU PROJESİ
İnsan Hakları ve Şiddetle Mücadele Bilincini Güçlendirici Saha Aktörleri Yetiştirme Projesi “ kapsamında çalışmalarını sürdüren Şiddetle Mücadele Vakfı(HEGEM) Üniversiteler ile protokol anlaşması imzalamaya devam ediyor. Adalet Bakanlığı, Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Milli Eğitim Bakanlığını tam destek verdiği “81 ile 300 bin Sosyal Arabulucu İnsan Hakları Danışmanı ve Şiddetle Mücadele Formatörü” projesi ile ilgili Rize Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi ve Giresun Üniversitesinin ardından Manisa Celal Bayar Üniversitesi ile Gaziantep Üniversitesi ile de işbirliği anlaşması gerçekleşti.
BAKANLIKLAR TAM DESTEK VERİYOR
Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) ile Şiddetle Mücadele Vakfı (HEGEM) arasında bilimsel, sosyal, kültürel, sanatsal eğitsel ve sportif faaliyetlerde işbirliği protokolü imzalandı. İmzalanan protokolde, Cumhurbaşkanlığı On Birinci Kalkınma Planı ve İnsan Hakları Eylem Planı amaç ve ilkeleri doğrultusunda GAÜN ile HEGEM Vakfı ortaklığında aile, kadın, çocuk, genç ve risk altında bulunan gruplarla ilgili hizmet modelleri geliştirmek öncelik olarak belirlendi. Gençlik ve Spor Bakanlığı, Sağlık Bakanlığı, Adalet Bakanlığı, Milli Eğitim Bakanlığı, Diyanet İşleri Başkanlığı başta olmak üzere bütün kurumlara ve çalışanlarına yönelik, “İnsan hakları ve şiddetle sivil mücadele, sosyal arabuluculuk” konularında ortak projeler yürütmek, sertifika programları açmak gibi birçok konuda işbirliği yapılması kararlaştırıldı.
MANEVİYAT VURGUSU
Protokol töreninde konuşan Rektör Prof. Dr. Arif Özaydın, şiddetin her gün arttığına vurgu yaparak, “Türkiye’de eğitimin altyapısı, okullar, bilgisayarlar ileri düzeyde ama ruh yok. Eğitime edebi, ahlakı, vicdanı, merhameti yeniden hatırlatıcı zihni kodlamazsak şiddetin önüne geçemeyiz. Gaziantep’teki şiddetle, Van’daki, İstanbul’daki, Ege'deki, Karadeniz’deki şiddet aynı değil. Hastalık gibi bakıyorum yani herkesin hastalığı bir değil. Bunun çözümünün maneviyat olduğunu düşünüyorum. Çocuklara siz edebi, ahlakı, kul hakkını, empati yapmayı vermezseniz bu çözülmez bir durum olur” diye konuştu.
Şiddetle Mücadele Vakfı Başkanı Adem Solak ise şiddet konusunda bir iradenin ortaya çıktığını ifade ederek, İnsan Hakları Eylem Planı'nın ilan edildiğini ve Türkiye düzeyinde bu konuyla ilgili çalışmalar yapılmak istendiğini söyledi.