2024 TUS Kontenjanları Açıklandı mı?

Tıpta Uzmanlık Sınavı (TUS) sonuçları ve kontenjanlar yakından takip ediliyor. 2024 TUS kontenjanlarının açıklanıp açıklanmadığını merak eden adaylar için detaylar şu şekilde...

Tıpta uzmanlık eğitimi almak isteyen adaylar için önemli bir sınav olan Tıpta Uzmanlık Sınavı (TUS) sonuçları ve kontenjanlar yakından takip ediliyor. 2024 TUS kontenjanlarının açıklanıp açıklanmadığını merak eden adaylar için detaylar şu şekilde:

2024-TUS 2. Dönem ve 2024-STS Tıp Doktorluğu 2. Dönem sınav sonuçları 12 Eylül 2024 tarihinde açıklandı. Ancak, TUS tercih kılavuzu ve kontenjanlar ÖSYM tarafından henüz yayınlanmadı.

TUS Nedir?

Tıpta Uzmanlık Eğitimi Giriş Sınavı (TUS), tıp fakültesi mezunlarının uzmanlık eğitimine geçiş yapmak için katıldığı bir sınavdır. Her yıl Mart ve Eylül aylarında olmak üzere iki kez düzenlenir. TUS sınavı, tıbbi yabancı dil sınavı ve bilim sınavı olmak üzere iki aşamadan oluşur.

TUS Tercihleri Nasıl Yapılır?

Adaylar, sınav sonuçlarının açıklanmasının ardından ÖSYM’nin resmi internet sitesi olan https://ais.osym.gov.tr üzerinden T.C. kimlik numaraları ve şifreleri ile tercih işlemlerini gerçekleştirebilirler.

TUS Tercih Kılavuzu Yayınlandı mı?

Henüz 2024-TUS tercih kılavuzu ÖSYM tarafından yayınlanmadı. Adaylar, kılavuzun yayınlanmasını bekleyerek tercihlerine yön verebilecekler.

İlk yorum yazan siz olun
Haberlerde yapılan yorumlarda Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri