2025 Asgari Ücret Zammı Ne Zaman Belli Olacak?

2025 yılı asgari ücret zammı da milyonlarca çalışan tarafından merakla bekleniyor. İşte "Asgari Ücret Zammı Ne Zaman Belli Olacak?" dair tüm detaylar...

Her yıl olduğu gibi, 2025 yılı asgari ücret zammı da milyonlarca çalışan tarafından merakla bekleniyor. İşte "Asgari Ücret Zammı Ne Zaman Belli Olacak?" dair tüm detaylar...

Asgari Ücret Zammı Ne Zaman Belli Olacak?

2025 yılı asgari ücreti için yapılacak zam oranları henüz netleşmedi. Asgari Ücret Tespit Komisyonu, işveren, işçi sendikaları ve hükümet temsilcilerinden oluşan 15 kişilik bir heyetle aralık ayında görüşmelere başlayacak. Komisyon, bu görüşmeler sonucunda 2025 yılında geçerli olacak asgari ücretin ne kadar olacağını belirleyecek. İşçi ve işveren sendikalarının talepleri ve hükümetin ekonomik planları doğrultusunda zam oranı ortaya çıkacak.

Refah Payı Eklenecek Mi?

2025 asgari ücret zammı için enflasyon oranının yanında refah payı eklenmesi de gündemde. Eğer refah payı eklenirse, zam oranı artabilir. Örneğin:

  • 3.5 puanlık bir refah payı eklenir ve %45 oranında zam yapılırsa, net asgari ücret 24.653 TL, brüt asgari ücret ise 29.003 TL olacak.
  • 8.5 puanlık refah payı ile %50 oranında zam yapılması durumunda, net asgari ücret 25.503 TL, brüt asgari ücret ise 30.003 TL seviyesine ulaşacak.

Komisyonun görüşmeleri tamamladığında, zam oranları netleşecek ve 2025 yılında uygulanacak asgari ücret kamuoyuyla paylaşılacak.

İlk yorum yazan siz olun
Haberlerde yapılan yorumlarda Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri