Eğitim firmalarının üniversitelerle işbirliği yaparak 'bakanlık tarafından Aile Danışmanı olarak istihdam edileceksiniz' diyerek 3 ila 5 bin TL'ye sattığı sertifika programı mezunları için Aile Bakanlığı bünyesinde herhangi bir kadro bulunmadığı ortaya çıktı. İş başvurularından ve sorulardan yorulan yetkililer 'aile danışmanı' adı altında bir istihdam olmayacağını belirtirken, sertifika programlarının sadece kişisel gelişime katkı sağlayacağını ya da kendi danışmanlık bürosunu açmak isteyenlerin işine yarayacağını söylüyor.
GELİR KAPISI OLDU
Sertifika programları düzenleyen eğitim firmaları Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'nın 2012'de sosyal destek amaçlı attığı adımları yeni bir gelir kapısı olarak kullanmaya başladı. Üniversitelerle birlikte Aile Danışmanlığı eğitimleri düzenleyen çeşitli firmalar, 3 ile 5 bin TL arasında değişen ücretler talep ediyor. 'Aile Danışmanı olarak istihdam edileceksiniz' şeklinde reklam yapan firmaların kayıt sırasında istihdam edilmemem halinde herhangi bir hak talep etmeyeceğine dair imza attırdığı belirtiliyor. '30 bin Aile Danışmanı alınacak' şeklindeki söylentilerin asılsız olduğunu belirten Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı yetkilileri ise bakanlığın aile danışmanı adı altında herhangi bir istihdam yapmayacağının altını çiziyor. Aile Danışmanlığı sertifikalarının sadece kişisel gelişime katkı sağlayacağı veya özel danışmanlık merkezi açmaya yarayacağı ifade ediliyor.
SÖYLENTİ GERÇEK DIŞI
Bakanlık yetkilileri, sosyal destek uzmanıyla aile danışmanı unvanlarının birbirine karıştırıldığını aktardı.Ayrıca yetkililer aile hekimliği sistemine benzer bir uygulamanın aile danışmanlarına yönelik uygulanacağı söylentilerini de yalanladı.
İDDİALAR ASILSIZ ÇIKTI
Aile danışmanı olmak isteyen adaylar, 3 ila 5 bin TL arasındaki meblağlar karşılığında sertifika programlarına kaydoluyordu.