6 yaşındaki çocuk gelin davasında karar!

6 yaşında evlendirilen çocuk gelin davasında baba 18 yıl 9 ay, eş ise 36 yıl hapis cezası aldı.

Türkiye'nin günlerce konuştuğu 6 yaşındaki çocuğa istismar davasında karar açıklandı.

Mahkeme heyeti 23 Ekim 2023'te açıkladığı kararda tutuklu sanık Kadir İstekli'ye 30 yıl, baba Yusuf Ziya Gümüşel'e 20 yıl hapis cezası vermişti.

DURUŞMAYI ERTELEMİŞTİ

Savcı ikinci duruşmada mütalaasını yinelemiş, firari sanık Fatıma Gümüşel’in dosyasının ayrılması talep edilmişti.

Ara kararını açıklayan mahkeme, sanık avukatlarının mazeret bildirmesi nedeniyle kararın bir sonraki celsede açıklanmasına hükmederek duruşmayı ertelemişti.

CEZALARI BELLİ OLDU

Mahkeme bugün açıkladığı kararında babanın cezasında indirime giderken İstekli'nin cezasını artırdı.

Olayda baba Gümüşel 18 yıl 9 ay, Kadir İstekli de 36 yıl hapse mahkum edildi.

NE OLMUŞTU?
6 yaşındayken "evlendirilen" H.K.G. davasının Anadolu 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde 23 Ekim 2023'te görülen karar duruşmasında, çocuğun 'evlendirildiği' tutuklu sanık Kadir İstekli 30 yıl, baba Yusuf Ziya Gümüşel 20 yıl ve anne Fatıma Gümüşel ise 16 yıl 8 ay hapis cezasına çarptırılmıştı.

İstanbul Bölge Adliye Mahkemesi 20. Ceza Dairesi, sanıklara verilen cezanın arttırılması gerektiğini belirterek kararı bozmuştu. Mahkeme, sanık Kadir İstekli'nin 2004-2013 yılları arası için 'Çocuğun nitelikli cinsel istismarı' 2020 yılı için ise 'Eşe karşı nitelikli cinsel saldırı' suçlarından 2 ayrı ceza verilmesi gerekirken, tek bir suçtan cezalandırma yapıldığı değerlendirilmişti.

Sanık anne ve baba Gümüşel için ise anne ve baba olmaları nedeniyle yasa gereğince artırım yapılması gerektiğine hükmetmişti.

İlk yorum yazan siz olun
Haberlerde yapılan yorumlarda Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri