Adalet Bakanlığı için ilginç iddia!

Adalet Bakanlığı adına hayali ihaleler oluşturup işadamlarına pazarlayan 12 kişi hakkında dava açıldı. Şüphelilerin işadamlarını ikna için Adalet Bakanlığı’nın ek binasını bile kullandığı iddia ediliyor.    ADALET Bakanlığı’nın gerçekte ihalesi yapılmayan

Adalet Bakanlığı adına hayali ihaleler oluşturup işadamlarına pazarlayan 12 kişi hakkında dava açıldı. Şüphelilerin işadamlarını ikna için Adalet Bakanlığı’nın ek binasını bile kullandığı iddia ediliyor. 
 
ADALET Bakanlığı’nın gerçekte ihalesi yapılmayan, bina yapım, tadilat işlerini sahte sözleşmelerle, ihalesiz olarak inşaat alanında faaliyet gösteren işadamlarına vererek, komisyon aldığı iddia edilen 12 şüpheli hakkında “suç örgütü kurmak, nitelikli dolandırıcılık” suçundan dava açıldı. İddianamede, aralarında Adalet Bakanlığı çalışanlarının da bulunduğu şüphelilerin, ‘işadamlarını ikna etmek ve işin ciddi olduğunu’ göstermek için bakanlık ek binasını kullandıkları anlatıldı. İddianameye göre, Nazif Yılmaz, KKTC Başbakanı Danışmanı unvanını kullanan Raşit Seyfettin Akura ve Adalet Bakanlığı’nda bir dönem çalışan, daha sonra emekliye ayrılan Eser Algül, işbirliği yaparak “kamu kurumu aracılığıyla” dolandırıcılık için bir suç örgütü kurdu.
 
HAYALİ SÖZLEŞMELER    
İddianamede yer alan bilgilere göre şüpheliler “Adalet Bakanlığı’nca gerçekte ihalesi yapılmayan, bina yapım, tadilat, alım işleri için Adalet Bakanlığı İş Yurtları adına hayali ihale sözleşmelerini” hazırladı. Ardından inşaat alanında faaliyet gösteren firmalar ve işadamlarıyla temasa geçti. İşadamlarına Adalet Bakanlığı ihalelerinden bahsederek, komisyon karşılığı bu ihaleleri “ihalesiz olarak” kendilerine verebileceklerini belirterek iknaya çalıştı. İkna edilen işadamı yada firma sahibi “işin ciddi ve gerçek olduğunu göstermek için” Adalet Bakanlığı’nın ek binasında görev yapan şüpheli Tahir Karaman’ın odasına gelmeleri sağlandı. Bakanlık binasında işadamları ile yapılan görüşmede, önceden hazırlanan, hayali ihale sözleşmeler imzalatıldı.
 
SAHTE MÜHÜR KULLANILDI
Suç örgütü üyeleri, işadamların şüphelenmemesi için, görevden ayrılmış İş Yurtları Daire Başkanı Talat Akbaş’ın imza ve kaşesini evraklarda kullandı. İhale işlemlerinin tamamlanmış gibi gösterildikten sonra şüpheliler, firma yetkililerinden komisyon aldı. İddianamede, suç örgütüne üye olmamasına rağmen bilerek yardım ettikleri iddia edilen TBMM’de müşavir olarak görev yapan Ahmet Sevgili, Adalet Bakanlığı Strateji Daire Başkanlığında memur olarak görev yapan Erol Çatalbaş ve Sema Yurdakadim de şüpheli olarak yer aldı. İddianamede suç örgütü üyelerinin 11 dolandırıcılık ve dolandırıcılığa teşebbüs suç işledikleri anlatılarak, “Şüpheliler Nazif Yılmaz, Raşit Seyfettin Akura ve Eser Algül’ün kurduğu suç örgütün sayısal yeterliliğe sahip olduğu, suçtan elde edilen gelirleri örgütteki konum ve etkinliklerine göre paylaştıkları tespit edilmiştir” denildi. Mahkeme Heyeti, 11 şüphelinin tutukluluk halinin devamına karar vererek duruşmayı ileri bir tarihe erteledi. 
Dört çuval evrak bulundu
 
İDDİANAMEDE şüpheli Eser Algül’ün yeğeni Tolga Gülbenk’in evinde yapılan aramada, dört çuval içerisinde, 400’e yakın Adalet Bakanlığı antetli gerçekle ilgisi olmayan adliye binası, yurt binası, yapım tadilat ve onarım işlerine ait çeşitli firmalar adına düzenlenmiş sahte sözleşmeler, Adalet Bakanlığı adına düzenlenmiş kaşe, TC Adalet Bakanlığı adına yapılmış sahte onay kaşesi, ayrıca “onaylandı”, “uygundur”, “görülmüştür” şeklinde oluşturulmuş kaşe ele geçirildiği belirtildi. İddianamede aralarında Adalet Bakanlığı çalışanlarında bulunduğu 12 şüpheli olarak, dolandırılan 12 işadamı da müşteki olarak yeraldı. Kaşesi ve mührü kullanılan Adalet Bakanlığı İş Yurtları eski Daire Başkanı Talat Akbaş da mağdur sıfatıyla yer aldı. Ankara 12. Ağır Ceza Mahkemesi’nde, geçen hafta görülen davanın ilk duruşmasında sanıklar hakkındaki suçlamaları kabul etmedi ve herhangi bir suç örgütü kurmadıklarını iddia etti.
 
Hangi hayali işlerden ne kadar aldılar?
 
* Kastamonu Adliye Binası onarımını, Giresun – Alacura Adliye Lojmanları, Trabzon Adliyesi Hizmet işlerini “ihalesiz vermek” vaadiyle 35 bin TL aldı.
 
* Hınıs Adliyesi Lojmanları ihalesi için 135 bin TL komisyon ücreti aldı.
 
* İstanbul’da bin kişilik Adliye Yüksek Okulu Öğrenci Yurdu ihalesi için 850 bin TL ücret aldı.
 
* Kayseri ve Kastamonu’daki 16 blokluk inşaat ihalesi için 300 bin TL ücret aldı.
 
* Adalet Bakanlığı Vakfı’nın inşaat işi, Mihalçık, Muğla, Bodrum ve Antalya- Kemer lojman ihalesi için 165 bin TL aldı.
 
* Adalet Bakanlığı Gürün Adliye Lojmanları mantolama işi ihalesi ve Bandırma Adliyesi mantolama ihalesi için 320 bin TL aldı.
 
* Çanakkale ve Isparta adliyelerindeki işlerin ihalesi için 100 bin dolar aldı.

İlk yorum yazan siz olun
Haberlerde yapılan yorumlarda Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri