Ahmet Çakar öldü mü? Kimdir? Nereli, kaç yaşında?

Spor yazarı Ahmet Çakır hayatını kaybederken, isim benzerliği dolayısıyla "Ahmet Çakar hayatını kaybetti" şeklindeki asılsız paylaşımlar sosyal medyada dolaşıma girdi.

Spor yazarı Ahmet Çakır 72 yaşında hayatını kaybetti.

Ahmet Çakır'ın hayatını kaybetmesi spor camiasında büyük üzüntü yaratırken, Çakır'ın bir süredir beyin tümörü tedavisi gördüğü aktarıldı.

Ünlü yorumcu Ahmet Çakar ile karıştırıldı

Hayatını kaybeden Ahmet Çakır ile aynı ismi taşıyan ve soy ismi karıştırılan ünlü hakem yorumcusu Ahmet Çakar'ın hayatını kaybettiği yönünde yanlış anlaşılmalar meydana geldi.

Yanlış anlaşılma dolayısıyla, sosyal medyada "Ahmet Çakar hayatını kaybetti" yönünde asılsız paylaşımlar dolaşıma girdi.

Hayatını kaybeden spor yazarı Ahmet Çakır kimdir?

Spor yazarı Ahmet Çakır, bir süredir beyin tümörü tedavisi görüyordu. 72 yaşında hayatını kaybetti. Türkiye Spor Yazarları Derneği (TSYD), Çakır’ın vefatını, “Mesleğin örnek isimlerinden, üyemiz Ahmet Çakır’ı kaybettik. Cenaze bilgileri yakında paylaşılacaktır. Allah rahmet eylesin.” şeklinde bir mesajla duyurdu.

Ahmet Çakır, 2022 yılında geçirdiği beyin ameliyatının ardından tedavi sürecindeydi. TSYD Başkanı Oğuz Tongsir de kısa bir süre önce Ahmet Çakır’ı evinde ziyaret etmiş ve sosyal medya hesabından, “Ahmet Çakır bir önceki TSYD seçiminde rakibimdi. Her zaman centilmendi, rakip olduk ama düşman olmadık. Ahmet kardeşime şifa diliyorum.” şeklinde bir paylaşımda bulunmuştu.

Ahmet Çakır, 1952 yılında Kastamonu’da doğdu ve 1960’ta ailesiyle İstanbul’a taşındı. 1969 yılında Sultanahmet Ticaret Lisesi’nden ayrılarak askerliğini yaptı. Daha sonra 1978’de Beyoğlu Akşam Lisesi’ni, 1982’de ise İstanbul İktisadi ve Ticari İlimler Akademisi Basın Yayın Yüksekokulu’nu bitirdi. Meslek hayatında ise Günaydın, Hürgün, Hürriyet, Yeni Yüzyıl, Yeni Binyıl, Sabah-Fotomaç ve Radikal gibi önemli gazetelerde görev aldı.

Yorum Yap
Haberlerde yapılan yorumlarda Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (1)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

Gündem Haberleri