Deniz Feneri e.V. soruşturması kapsamında mal varlığı da incelenen eski RTÜK Başkanı Zahid Akman'ın beyanı ile savcılığın belirlediği mal varlığı birbirini tutmadı.
Akman'ın, TBMM'ye ve RTÜK'e verdiği mal beyanlarının savcılığa ulaşması üzerine tapu daireleri, bankalar ve borsaya Akman'ın mal varlığı soruldu. Savcılık, farklı mal varlığı ile karşılaşınca Akman'ın ifadesine başvurdu. Akman'ın, hem yeni mal edinimlerini, hem de elinden çıkardığı malları beyanlarına eklemediği belirlendi.
Savcılık beyan istemişti
Soruşturma kapsamında savcılık, 26 Eylül 2008'de TBMM'ye gönderdiği bir yazıyla Akman'ın geriye dönük 3 yıllık mal varlığı bildirimlerini istemişti. TBMM de Akman'ın 13 Mayıs 2005'ten bu yana verdiği mal beyanlarını inceledikten sonra savcılığa göndermişti. Akman, soruşturmayı yürüten Ankara Cumhuriyet Savcısı Nadi Türkaslan'ın çağrısı üzerine adliyeye gelerek ifade vermişti.
Unuttum iddiası
Akman'dan, mal varlığındaki farklılıkları ve özellikle de Almanya'da bulunan şirketlerdeki hisselerinin neden mal beyanında yer almadığını açıklaması istendi. İddialara göre Akman da, Hisselerimi devretmiştim, ama yoğunluğun arasında bildirimde bulunmayı unutmuşum yanıtını verdi.
Soruşturma sürüyor
Savcı Türkaslan, soruşturma kapsamında Akman'ın da aralarında bulunduğu şüphelilerin mal varlıklarına mahkeme kararıyla tedbir koydurmuştu. Akman hakkında haksız mal edinmek suçundan dava açılıp açılmayacağı soruşturma sonunda belli olacak.