Asgari ücret için flaş iddia! İşte AK Parti'nin gündemindeki zam oranı

Asgari ücret için zam tartışmaları sürerken flaş bir iddia ortaya atıldı.

Milyonların gözü yeni yılda asgari ücrete yapılacak zamma çevrilirken, ekonomi yönetimi rakamın beklenen enflasyon oranı olan yüzde 25 civarında artırılmasını, AK Parti yönetimi ise yüzde 28-30 civarında zam yapılmasının gerektiğini düşünüyor. Eğer AK Parti yönetiminin talep ettiği gibi bir artış gündeme gelirse yeni asgari ücret 22 bin lira civarına yükselecek.

Türkiye'deki milyonlarca asgari ücretli çalışan gözünü yapılacak zam oranlarına çevirirken Ankara kulislerinde dikkat çeken rakamlar telaffuz edilmeye başlandı.

EKONOMİ YÖNETİMİ YÜZDE 25 İSTİYOR

Ekonomi yönetimi, asgari ücretin 2025 yılında beklenen enflasyon oranı olan yüzde 25 civarında artırılması gerektiği görüşünde. Eğer yüzde 25 artarsa asgari ücret 21 bin 250 liraya yükselecek.

Ak Parti yönetimindeki hâkim görüş ise asgari ücretin yüzde 28-30 civarında artırılması. Türkiye gazetesindeki haber göre yüzde 28-30'luk bir artış durumunda yeni asgari ücret 22 bin lira civarına yükselecek.

MUHALEFETİN TALEBİ 30 BİN LİRA

Muhalefet partileri asgari ücretin en az 30 bin lira olması gerektiğini belirterek aralıkta oluşturulacak asgari ücret tespit komisyonunda masaya en düşük bu rakamla oturulması gerektiğini savunuyor.

ANKET SONUÇLARI NE DİYOR?

Asgari ücretle ilgili çeşitli kurumlar tarafından yapılan anketlerdeki farklı tahminler ise şu şekilde:

OVP'ye göre yüzde 41.5 zam yapılırsa net asgari ücret 24 bin 058 TL olacak.
Merkez Bankası anketine göre yüzde 43.14 zamla 24 bin 336 TL.
Anadolu Ajansı anketine göre yüzde 42.64 zamla 24 bin 251 TL.
Reuters anketine göre yüzde 42.95 zamla 24 bin 304 TL.
Finansal Kurumlar Birliği anketine göre yüzde 49.39 zamla 25 bin 399 TL.

Yorum Yap
Haberlerde yapılan yorumlarda Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (1)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

Gündem Haberleri