Ayhan Bora Kaplan Kimdir?

Ayhan Bora Kaplan Kimdir? İşte tüm detaylar...

Ayhan Bora Kaplan, 1971 yılında Erzurum'da doğmuş olup günümüzde 53 yaşındadır. Çocukluğunu Ankara'da geçiren Kaplan, evli ve dört çocuk babasıdır.

İş Hayatı ve İşletmeleri

Ayhan Bora Kaplan, 2005 yılında bir telefoncu dükkanı açarak iş hayatına atılmıştır. 2009 yılında bir giyim mağazası kurmuş ve daha sonra hamburger zinciri ve kahve dükkanları sahibi olmuştur. Ayrıca, 2000'li yıllarda Ankara'nın gece hayatında birçok mekanın sahibi veya ortağı olduğu bilinmektedir. Ankara'da "Kaplan" adıyla tanınan Kaplan, iş dünyasında çeşitli alanlarda faaliyet göstermiştir.

Suç İddiaları ve Tutuklanması

Ayhan Bora Kaplan, Ankara'da "Kaplanlar" adlı suç örgütünün lideri olduğu iddialarıyla gündeme gelmiştir. 2023 Eylül ayında Ankara Sulh Ceza Hakimliği tarafından tutuklanmıştır. Kaplan, geçtiğimiz yılın Eylül ayında Ankara Esenboğa Havalimanı'nda yurt dışına kaçmaya çalışırken yakalanmış ve tutuklanarak Ankara Sincan Cezaevi'ne götürülmüştür. Daha sonra İzmir'e nakledilmiştir.

Suç İddiaları ve Yargılama Süreci

Ayhan Bora Kaplan, ağırlaştırılmış müebbet ve 169 yıl 6 aya kadar hapis cezası istemiyle yargılanmaktadır. Suç örgütü lideri olduğu iddia edilen Kaplan, 28'i tutuklu olmak üzere 61 sanıkla birlikte yargılanmaktadır. Kaplan'ın suç dosyasında geçmiş yıllardan gelen çeşitli suçlar bulunmaktadır. İlk olarak 1994 yılında yasaklı madde ticaretinden cezaevine girdiği bilinmektedir.

Son Gelişmeler

Geçtiğimiz günlerde Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, gizli tanıklardan birinin yurt dışına kaçırılmasıyla ilgili 3 sivil ve 1 komiserin gözaltına alındığını duyurdu. Bu durum, Kaplan ve suç örgütüne yönelik operasyonların ve soruşturmaların devam ettiğini göstermektedir.

İlk yorum yazan siz olun
Haberlerde yapılan yorumlarda Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri