Ayşenur Yazıcı Yoğun Bakımda: Kimdir? Nereli, Kaç Yaşında?

Ünlü sunucu ve yazar Ayşenur Yazıcı Yoğun Bakımda: Kimdir? Nereli, Kaç Yaşında? İşte detaylar...

Ünlü sunucu ve yazar Ayşenur Yazıcı, son iki gündür yoğun bakımda tedavi görüyor. Bu haberi, Ayşenur Yazıcı’nın oğlu Kerem Kürşat Yazıcı sosyal medya hesaplarından duyurdu. Kerem, annesinin hayata tutunması için kan arandığını belirterek yardım çağrısında bulundu.

Ayşenur Yazıcı Kimdir?

Ayşenur Yazıcı, 13 Eylül 1958 tarihinde Elazığ’da doğmuştur. Eğitim hayatına Anadolu’nun çeşitli yerlerinde başlayan Yazıcı, ortaokulu Paris’te, liseyi Ankara Tevfik Fikret Lisesi'nde tamamladıktan sonra üniversite eğitimini Fransa'nın Lyon şehrindeki Rhone Akademisi'nde kozmetoloji ve sahne sinema sanatları üzerine yapmıştır.

Ayşenur Yazıcı Nereli?

Ayşenur Yazıcı, Elazığ doğumludur. Ancak eğitim hayatı boyunca birçok farklı şehirde bulunmuş, özellikle Paris ve Lyon’da aldığı eğitimlerle kendisini geliştirmiştir. Çeşitli televizyon kanallarında spikerlik ve sunuculuk yapan Yazıcı, Türk televizyonlarında önemli bir isim haline gelmiştir.

Ayşenur Yazıcı Kaç Yaşında?

13 Eylül 1958 doğumlu olan Ayşenur Yazıcı, 2024 yılı itibarıyla 66 yaşındadır. 1983 yılında İzmir TRT'de başladığı kariyerine birçok başarı ve ödülle devam eden Yazıcı, Türk Dil Kurumu tarafından "Türkçeyi en iyi kullanan spiker" ödülüne layık görülmüştür.

Ayşenur Yazıcı'nın Kariyeri ve Başarıları

Ayşenur Yazıcı, 1983 yılında TRT'de çalışmaya başlamış, daha sonra Christian Dior firmasının Türkiye temsilciliğinde teknik müdür ve eğitmen olarak görev almıştır. Yazıcı, çeşitli haftalık dergilere kozmetik yazıları, psikolojik testler hazırlamış ve gazetelerde köşe yazarlığı yapmıştır.

Yazıcı, 1990-2011 yılları arasında özel televizyon kanallarında ve TRT'de spiker ve program sunucusu olarak çalışmıştır. Bu süre zarfında 50’den fazla ödül kazanmış, özellikle Türkçeyi doğru kullanması ile tanınmıştır.

Ayşenur Yazıcı'nın Kitapları ve Diğer Çalışmaları

Yazıcı, birçok kitap yazmıştır. Bunlar arasında "Ekmek Arası Hayat", "Bedriye", "Kadınlar Ağlar", "Makyajda Sihirbazlık Numaraları", "Son 13 Gün", "Sizin Hikayenizi Çaldım", "Dil Kafirleri", "Çocuk Gelin", "Dön Muazzez" ve "Kendinden Utanmak" gibi eserler yer alır.

Ayrıca, Zülfü Livaneli’nin "Şahmeran" filminde dünyaca ünlü makyör Serge Mentelet ile birlikte çalışmıştır. Renklerle terapi, evrensel enerji ve yaşam üzerine etkileri gibi konularda üniversitelerde seminerler vermekte ve Reiki alanında mastır olarak tanınmaktadır.

İlk yorum yazan siz olun
Haberlerde yapılan yorumlarda Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri