Bakan uyardı! 4 yılını dolduran...

Bakanlık olarak, 4 yıldan fazla yöneticilik yapanların performanslarına bakacaklarını belirten Avcı, "4 yılı doldurmuş olanlar performansları değerlendirildikten sonra görevden alınabilir. Geçmişte de alınabiliyordu, şimdi yasal bir zeminden alınan yetki

Bakanlık olarak, 4 yıldan fazla yöneticilik yapanların performanslarına bakacaklarını belirten Avcı, "4 yılı doldurmuş olanlar performansları değerlendirildikten sonra görevden alınabilir. Geçmişte de alınabiliyordu, şimdi yasal bir zeminden alınan yetki ile görevden alınabilirler. Alınacaklar diye bir şart yok, başarılı olanlar görevlerine devam edecek, 4 yıl performansı değerlendirilecek, başarısız olanlar görevlerinden alınacak." dedi.

Ekonomik ve Sosyal Araştırmalar Merkezi (ESAM), ‘Milli Eğitim Sistemi: Dünü, Bugünü ve Geleceği' ana temasının ele alındığı bir sempozyum düzenledi. Akar Otel'de düzenlenen sempozyuma Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, ESAM Genel Başkanı Recai Kutan, Saadet Partisi Genel Başkanı Mustafa Kamalak, Büyük Birlik Partisi Genel Başkanı Mustafa Destici, Memur Sen ve Eğitim Bir Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu ve birçok davetli katıldı. İki gün sürecek sempozyumda Milli Eğitimin Dünya Görüşü ve Müfredatı, Milli Eğitim ve Hayat, Öğretmen-Öğrenci İlişkileri, Din Eğitimi, Mesleki Eğitim, Sınavlar gibi konular ele alınacak. Sempozyumda sunulan tebliğler ve sunumlar daha sonra yayın haline getirilecek.

Milli Eğitim Bakanlığı'nda bir gecede kadroların değiştiği, boşa alındığı ve yöneticilerin görevlerinin sona erdiği iddialarının doğru olmadığını anlatan Avcı, şunları ifade etti:

"Biz diyoruz ki Milli Eğitim Bakanlığı olarak bugün demiyoruz, bakanlık senelerdir diyor ki ve diyormuş ki ve hala da diyor ki okul yöneticiliği müdürlük, müdür yardımcılığı ikinci görevdir. Asli görevimiz öğretmenliktir. Üniversitede rektörlük belli bir dönemle sınırlı ikinci bir görev olması, dekanlığın belli bir görevle sınırlı ikinci bir görev olması gibi. Dolayısıyla zaman zaman bakanlık başarısız bulduğu herhangi bir nedenle ya akademik ya okulun fiziki yapısı yavelilerle ilişkiler gibi çok anlaşılabilir nedenlerle değiştirme ihtiyacı duyduğu yöneticileri değiştirmeye kalktığı zaman karşımıza iki içtihat çıkıyor. Birincisi anayasa mahkemesinin 657 sayılı kanuna uygun olarak verdiği evet bunlar ikinci görevdir idare gerekli gördüğü hallerde bu ikinci görevi değiştirebilir. Bu bir müktesep hak ve kadro değildir. Buna mukabil bu tür görevden alınan bazı müdür ve yöneticiler, bölge idare mahkemelerine gittiklerinde Anayasa Mahkemesi'nin içtihadından farklı olarak, bu mahkemeler diyor ki evet bu bir müktesep haktır, bu bir kadrodur alamazsınız diye karar veriyorlar.


Son çıkarılan yasa ile bunu net bir biçimde dedik ki yöneticilik ikinci görev, asıl olan öğretmenliktir. Başarılı olanlar görevlerine devam ederler, ikinci görevlerini başarısız olanlar herhangi bir müktesep hak iddiasında bulunamazlar, görevleri öğretmenliğe geri dönerler. Kimler için geçerli bu, milli eğitimde bugüne kadar vazife yapmış olanlardan 4 yılı doldurmuş olanlar. 4 yıldan fazla yöneticilik yapanlara bakılacak. Başarının ölçülmesi için 4 yıl iyi bir süre. 4 yıllık performansına bakalım yöneticimizin, başarılı olan devam etsinler, başarısız olanlar asli görevlerine dönsünler. Hepsinin görevden alınacağı doğru değil, hepsinin görevden alınabileceği doğru. Yasal altyapı buna yönelik hazırlandı ama ne zaman için 2013-2014 yılı sonu itibariyle. Bu ders yılı sonu itibariyle bunlar görevden alınabilir. 4 yılı doldurmuş olanlar performansları değerlendirildikten sonra görevden alınabilir. Geçmişte de alınabiliyordu şimdi yasal bir zeminden alınan yetki ile görevden alınabilirler. Alınacaklar diye bir şart yok, başarılı olanlar görevlerine devam edecek, 4 yıl performansı değerlendirilecek, başarısız olanlar görevlerinden alınacak."

İlk yorum yazan siz olun
Haberlerde yapılan yorumlarda Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri