Bakanlık listeyi yayınladı! İşte sucuğa eşek eti katan firmalar

Tarım ve Orman Bakanlığı, gıda ürünlerinde yapılan sahteciliğe karşı, liste yayınladı.

Tarım ve Orman Bakanlığı, gıda ürünlerinde yapılan sahteciliğe karşı yürüttüğü denetimler sonucunda, sahtecilik yapan firmaların listesini güncelledi. Açıklanan yeni listede, özellikle sucuk üretimi yapan bazı firmaların ürünlerinde "tek tırnaklı" hayvan eti, yani at ve eşek eti kullandığı ortaya çıktı.

İki Yıl Aradan Sonra Gelen İfşa Listesi

Bakanlık, uzun bir aranın ardından yayınladığı bu listeyle, gıda ürünlerinde sahtecilik yapan markaları ifşa ederek tüketicileri uyardı. Türkiye genelinde sahte ve hileli ürünlerin satışında artış yaşandığı, vatandaşlara sağlıksız ve güvensiz ürünlerin satıldığı tespit edildi.

At ve Eşek Eti Skandalı

Yapılan laboratuvar analizlerinde, özellikle sucuklarda "tek tırnaklı" hayvan eti kullanıldığı belirlendi. Bu skandalın ortaya çıkmasıyla birlikte Bakanlık, vatandaşa at ve eşek eti yediren firmaları listeleyerek kamuoyuyla paylaştı. Ayrıca bazı ürünlerde sakatat kullanımının da tespit edildiği açıklandı.

Tüketicilere Uyarı

Bakanlık, vatandaşları sahte ve hileli ürünlere karşı dikkatli olmaya çağırırken, sağlıklı ve güvenilir ürünler tüketmek adına denetimlerin sıkı bir şekilde devam edeceğini vurguladı. Gıda sahteciliği yapan firmalarla ilgili yasal süreçlerin başlatıldığı da belirtildi.

Yorum Yap
Haberlerde yapılan yorumlarda Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (1)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

Gündem Haberleri