Başbuğ Paşa nerenin damadı

Başbuğ Basın toplantısında sözlerine Trabzon'da olmaktan duyduğu memnunluğu dile getirerek başlarken Karadeniz insanı içinde övgü dolu sözler sarf etti. Trabzon'da bulunmaktan memnun olduğunu belirten Orgeneral Başbuğ “ Trabzon'da sizlerle beraber olmakta

Başbuğ Basın toplantısında sözlerine Trabzon'da olmaktan duyduğu memnunluğu dile getirerek başlarken Karadeniz insanı içinde övgü dolu sözler sarf etti. Trabzon'da bulunmaktan memnun olduğunu belirten Orgeneral Başbuğ “ Trabzon'da sizlerle beraber olmaktan ,Trabzon'u ziyaret etmekten büyük mutluluk duymaktayız.

Genelkurmay Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ, Trabzon valiliğini ziyaretinde ise  " "Bütün Karadeniz Bölgesi'ndeki insanlarımız, Trabzon'umuz, ülkesi için gerektiği zaman hiçbir fedakârlıktan kaçınmamaktadır. Böyle bir bölgede bulunuyoruz. Karadeniz insanı gerçekten zor şartlarda, inatla ve kararla görev yapmaya hazırbir topluluktur. Dolayısıyla ulusal konularda bu bölgenin insanının hassasiyeti ortadadır. Bu nedenle burada bulunmak bizim için mutlulukve gurur kaynağıdır." Dedi.

"Karadenizli olmak ayrıcalıktır" diyen Başbuğ, bu sözünün altını şöyle

Paşa nerenin damadı
çizdi: "Tabi bunun da altını çizeyim. Ben de bu ara bir noktayı sizlerlepaylaşayım. Ben de Karadeniz damadıyım, bu nu da bilin. Karadenizli olmak ayrıcalıktır. Ben de Karadenizli damadı olarak gurur duyuyorum." dedi.

ORGENERAL BAŞBUĞ'UN EŞİ SEVİM HANIM NERELİ?

Genelkurmay Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ'un eşi Sevim Başbuğ'un babası Rizeli, Annesi ise Artvin Arhavili.

ORGENERAL BAŞBUĞ RİZE'NİN DAMADI

Genelkurmay Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ'un eşi Sevim Başbuğ'un babasının Rizeli olması nedeniyle Başbuğ sadece Karadeniz bölgesinin değil bir anlamda Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın da eniştesi.

Başbuğ'un Trabzon Valiliği'ndeki açıklaması:

Genelkurmay Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ, bu sabah Trabzon Limanı'nda demirli bulunan Oruç Reis Kruvazöründeki basın toplantısının ardından Trabzon Valiliği'ne geçerek Vali Recep Kızılcık'ı makamında ziyaret etti.
Valiliğe gelişi sırasında Muharip Gazileri Derneği Trabzon Şube Başkanı adına, gazi kızı Melek Tunceli de Orgeneral Başbuğ'a çiçek takdim etti. Başbuğ daha sonra Vali Kızılcık ile makamında bir süre görüştü.
Orgeneral Başbuğ, yaptığı açıklamada, uzun zamandır gerçekleştirmek istediği ziyareti yaptığını, Trabzon'da bulunmaktan dolayı mutlu olduğunu söyledi. Karadeniz Bölgesi ve Trabzon'un kendileri için ayrı bir önemi ve önceliği bulunduğunu ifade eden Başbuğ, şöyle konuştu: "Bütün Karadeniz Bölgesi'ndeki insanlarımız, Trabzon'umuz, ülkesi için gerektiği zaman hiçbir fedakarlıktan kaçınmamaktadır. Böyle bir bölgede bulunuyoruz. Karadeniz insanı gerçekten zor şartlarda, inatla ve kararla görev yapmaya hazır
bir topluluktur. Dolayısıyla ulusal konularda bu bölgenin insanının hassasiyeti ortadadır. Bu nedenle burada bulunmak bizim için mutluluk ve gurur kaynağıdır."
"Karadenizli olmak ayrıcalıktır" diyen Başbuğ, bu sözünün altını şöyle çizdi: "Tabi bunun da altını çizeyim. Ben de bu ara bir noktayı sizlerle paylaşayım. Ben de Karadeniz damadıyım, bu nu da bilin. Karadenizli olmak ayrıcalıktır. Ben de Karadenizli damadı olarak gurur duyuyorum."
48 Motorlu Piyade Tugay Komutanlığı'nın Güneydoğu'da terörle mücadelede en ön saflarda yer aldığını anlatan Başbuğ, şunları söyledi: "Dolayısıyla siz aynı zamanda Trabzonlular olarak terörle mücadelede en ön saflarda yer alan bir birliğe ev sahipliği yapıyorsunuz. Trabzon'da Deniz Kuvvetleri'ne ait Komutanlık kurduk. Buradaki komutanlık bugün oldukça mütevazi bir yapıdadır. Ancak planımız bu komutanlığı büyütmektir. Trabzon'a da bu yakışır."
Vali Kızılcık ve Başbuğ daha sonra birbirlerine çeşitli hediyeler verdi
 

İlk yorum yazan siz olun
Haberlerde yapılan yorumlarda Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri