Basın İlan Kurumu’ndan sahte trafik satın alan sitelere uyarı “Bir gecede kullanıcılarınız nereye gitti”

Basın İlan Kurumu (BİK) Genel Müdürü Cavit Erkılınç sahte trafik satın alan sitelere uyarıda bulundu.

Basın İlan Kurumu (BİK) Genel Müdürü Cavit Erkılınç, sahte trafik satın alımı yapan internet haber sitelerini sert bir dille uyardı.

Basın İlan Kurumu 32. Dönem 7. Genel Kurul Toplantısı, Genel Müdür Cavit Erkılınç’ın konuşması ile başladı. Kurumun son dönemde gerçekleştirdiği çalışmalar hakkında Genel Kurul üyelerini bilgilendiren Erkılınç, basın sektörünü ilgilendiren güncel konulara ilişkin görüşlerini paylaştı.

Sahte trafik alan internet haber sitelerini uyaran Basın İlan Kurumu (BİK) Genel Müdürü Cavit Erkılınç, "Trafik sonuçlarından memnun olmayanların veya olumlu bir sonuç elde edebilmek için sağa sola para saçanların, ‘şurada bizim rakamlarımız yüksek ama sizde düşük çıkıyor’ diye kendini kandıranların veya başarısızlık nedeniyle işten atılma korkusu yaşayarak patronuna, yöneticisine yanlış bilgi vererek trafiklerinin yüksek olduğuna inandıranların artık buna bir son vermesi gerekiyor” dedi.

“Bir Gecede Okuyucularınız Nereye Gitti?”

Erkılınç, internet sitelerinin sahte trafik yöntemlerini eleştirerek, bu uygulamaların sektörü zor duruma soktuğunu vurguladı "Ziyaretçi trafikleri bir gecede önce yüzde 30, ardından yüzde 20’ye yakın düşüş gösterdi. Sizin madem o kadar okurunuz vardı da bir gecede hepsi nereye gitti? Ya da madem o kadar okurunuz, takipçiniz var, bunun özel ilan ve reklam olarak dönüyor olması gerekmez mi?” diye sordu.

Asgari Trafik Sayıları Yüzde 50 Düşebilir

Erkılınç, sahte trafik alımlarının önüne geçmek için bir teklif sunacaklarını belirterek, "Bakın, bugün internet haber sitelerinin asgari trafik sayılarını yüzde 50 düşürmeyi teklif edeceğiz. Kabul edilirse kendimizden o kadar eminiz ki görev alanımızda bulunan ve resmi ilan akışını durdurduğumuz haber sitelerinin rakamları yüzde 50 birden düşecek" dedi.

Erkılınç, "Yeni dönemde fazla para ödememek için ihtiyacı kadar bot satın alacak. Ziyaretçi trafikleri düşenlerin isimlerini üç ay sonraki Genel Kurul toplantısında okuyacağımı ilan etsem, bu sitelerimizden kaçı rıza gösterir açıkçası çok merak ediyorum" diye konuştu.

"Birbirimizi Kandırmaya Son Verelim"

Erkılınç, konuşmasının sonunda BİK Analitik’in bağımsız denetim süreçlerinden başarıyla geçtiğini belirtti “Trafik sonuçlarından memnun olmayanların veya olumlu bir sonuç elde edebilmek için sağa sola para saçanların, ‘şurada bizim rakamlarımız yüksek ama sizde düşük çıkıyor’ diye kendini kandıranların veya başarısızlık nedeniyle işten atılma korkusu yaşayarak patronuna, yöneticisine yanlış bilgi vererek trafiklerinin yüksek olduğuna inandıranların artık buna bir son vermesi gerekiyor” dedi.

Erkılınç, “Ziyaretçi trafikleri bir gecede önce yüzde 30, ardından yüzde 20’ye yakın düşüş gösterdi. Sizin madem o kadar okurunuz vardı da bir gecede hepsi nereye gitti? Ya da madem o kadar okurunuz, takipçiniz var, bunun özel ilan ve reklam olarak dönüyor olması gerekmez mi?” diye sordu.

Erkılınç, açıklamalarını şu sözlerle bitirdi:

“Öyle ya, gerçekte o kadar okuru bulunan bir yayının, tıpkı bundan 30 sene önce özel reklam yayımlamak için ‘bize bugün resmi ilan göndermeyin’ diyen gazeteler gibi resmi ilansız çok rahat ayakta durması gerekiyor. Bakın, bugün internet haber sitelerinin asgari trafik sayılarını yüzde 50 düşürmeyi teklif edeceğiz. Kabul edilirse kendimizden o kadar eminiz ki görev alanımızda bulunan ve resmi ilan akışını durdurduğumuz haber sitelerinin rakamları yüzde 50 birden düşecek.

Niye, çünkü bot satın alıyor, para ödüyor. Yeni dönemde fazla para ödememek için ihtiyacı kadar bot satın alacak. Ziyaretçi trafikleri düşenlerin isimlerini üç ay sonraki Genel Kurul toplantısında okuyacağımı ilan etsem, bu sitelerimizden kaçı rıza gösterir açıkçası çok merak ediyorum. Birbirimizi kandırmaya, orta oyunu oynamaya lütfen bir son verelim. Gazetelerimize gelince onlar da hesabını kitabını iyi yapsınlar, ya güç birliğine gitsinler ya da gönül rahatlığıyla ilan verebileceğimiz yayınları bizlere sunsunlar.

Yorum Yap
Haberlerde yapılan yorumlarda Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (1)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

Gündem Haberleri