Çevik Kuvvet bundan böyle müdahale ederken, eylemcinin kol ve bacaklarındaki 'siyatik sinirlerin' bulunduğu bölgelere vuracak.
Emniyet Genel Müdürlüğü, özellikle toplumsal olaylara müdahalede yaşanan olumsuz olayların polisin "imajını" zedelememesi amacıyla çalışma başlattı. Bu amaçla, Çevik Kuvvet polisine verilecek temel eğitimin esasları bir kitapta toplandı.
Türkiye genelinde görev yapan 11 bin çevik kuvvet polisi müdahale ettikleri toplumsal olaylarda ikazlara rağmen dağılmayan grup veya kitlelere karşı cop kullanırken belirlenen standarda göre hareket edecek. 81 İl Emniyet Müdürlüğü'ne gönderilen Çevik Kuvvet Temel Eğitim kitabında coplu vuruşlarda yapılacak hedef seçimi "Atak noktaları siyatik sinirlerin olduğu yerlerdir.
Bacağın arkasındaki siyatik sinirin 10 cm. dizin üstü ve bacağın önündeki dizin çevresindeki oynak yerler hedef seçilebilir. Kaval kemiğinin saldırı noktası bacağın arkasındaki kasın tam üzeridir" şeklinde açıklandı. Bu durumun zihinsel bir sersemlik yaratan zihinsel acı; bacak kasında geçici felçler; bacağın bükülmesi oluşmasına neden olacağı ifade edildi.
Saldırının "yumrukla" veya "aletle" olması halinde, ön koldaki sinirlerlerin saldırıları "bloke" etmek için kullanılabileceği açıklanarak "Ön kol kemiği sinirine yapılan atak noktası, ön kolun üst ve iç tarafı olmak üzere iki tarafta bulunur. Bu sinir noktaları dirseğin 6-8 cm. üstündedir.
Bu iki bölgeye atak kolda hissizlik oluşmasına neden olur" denildi. Eğitimlerde eğitmen kol ve bacaklarındaki baskı noktalarına birer bant yerleştirecek. Sopaları kullanan polisler işaretli yerlere vuracak.