Ak, yaptığı yazılı açıklamada, son yıllarda sağlık turizmi alanında yapılan yatırımların, sektörün kalifiye eleman açığını artırdığını ifade etti.
'ALTIN DEĞERİNDE'
ABD ve AB ülkelerinin hastalarını, uygun maliyeti nedeniyle Türkiye'deki termal ve sağlık turizmi merkezlerine yönlendirmesinin, bu alandaki yatırım ve istihdama hız verdiğini aktaran Ak, eskiden sadece SPA ve tatil merkezlerinde istihdam edilen masaj elemanlarının sağlık turizminin talebiyle altın değerine ulaştığını vurguladı. İyi eğitim alan, donanımlı bir masaj elamanının 2 ile 4 bin liradan işe başladığını kaydeden Ak, yakın bir zamana kadar kazancı az olduğu için tercih edilmeyen masaj uzmanlığının yüksek getiri sağlayan meslekler arasına girdiğini belirtti.
Ek gelir istemiyle kurslara katılan pek çok kişinin asıl işlerini bırakarak masaj alanında kariyer yapmayı seçtiğini anlatan Ak, açıklamasında şu ifadelere yer verdi: "Spor merkezlerinden, sitelere sosyal tesislerden tatil beldelerine kadar yüzlerce alanda 20 bine yakın masaj elemanı istihdam ediliyor. Sağlık turizmine yapılan yatırımlarla şu anda sağlık amaçlı masaj uygulamalarını sunacak 3 bin kalifiye eleman açığı var. İşletmelerin talebine yetişmekte zorlanıyoruz. Kursiyerlerimiz daha mezun olmadan açık artırmayla işe yerleştiriliyor. Kursiyerlerimiz, dünyada sağlıkta destekleyici tedavi unsuru olarak kabul gören masajın ayrıntılarını öğrenerek ve uygulayarak yetişiyorlar. Kursiyerlerimiz içinde özel sektör çalışanları, doktor, avukat, polis, öğretmen, ev hanımı ve öğrenci gibi her kesimden insan var. 18 yaşından 72 yaşına kadar öğrencimiz oldu. Kurs sonunda Hipokrat yemini gibi 'Masaj Yemini' ediyoruz. Etik değerlerine saygılı ve sağlık konusunda bilinçli elemanlar yetiştiriyoruz. İspanya, İngiltere, ABD, Avusturya gibi pek çok ülkede mezun öğrencilerin çalışan ya da yönetici olarak görev alıyor. Kanada'da Uzak Doğu'da bile mezunlarımız var. Dünyaca meşhur Thai masajını 'Taylandlılar yapar' diye biliyoruz. Fakat enstitüden mezun olup Tayland'da bu masajı yapan ve öğreten Türkler var."
Masajı hakkıyla yapan eğitimli eleman bulmanın çok zor olduğunu belirten Ak, "Bugüne kadar 6 bine yakın mezun verdik, hala taleplere yetişmekte zorlanıyoruz. Şu anda sektörde ciddi şekilde eğitimli işten anlayan eleman sıkıntısı var" ifadelerini kullandı.