Bugün 15 Eylül ne sınavı var? Ortaöğretim KPSS ne zaman, saat kaçta başlıyor? Kaç soru, kaç dakika? ÖSYM

KPSS Ortaöğretim sınavına dair araştırmalar yapılıyor? Saat kaçta, kaç soru ve kaç dakika? Saat kaçta bilecek? Detaylar haberimizde.

2024 Kamu Personel Seçme Sınavı (KPSS) Ortaöğretim ayağı bugün gerçekleştiriliyor. Sınav sonuçları ise 4 Ekim'de açıklanacak.

KPSS sürecinde sıra, ortaöğretim mezunlarına yönelik sınava geldi. Bu sınav, Türkiye genelindeki 81 il ve Lefkoşa’da yapılacak olup, toplamda 1 milyon 864 bin 867 aday sınava katılacak.

Sınav, 227 merkezde, 5 bin 683 bina ve 99 bin 765 salonda gerçekleştirilecek. Görev alacak personel sayısı 260 bin 94 olarak belirlenirken, sınav güvenliği için de 21 bin 660 emniyet görevlisi hazır bulunacak.

Sınav sabah 10.15'te başlayacak. Adayların 10.00'dan sonra sınav merkezlerine alınmayacağı duyuruldu. Sınavda genel yetenek ve genel kültür testlerinden oluşan 120 soru yöneltilecek ve adaylara bu soruları yanıtlamaları için 130 dakika süre tanınacak. Engelli adaylar için ise ekstra 30 dakika süre verilecek.

Kimlik kartında T.C. kimlik numarası veya fotoğrafı bulunmayan adaylar için sınav günü il ve ilçe nüfus müdürlükleri açık olacak.

KPSS Ortaöğretim sonuçları, 4 Ekim tarihinde ÖSYM'nin internet sitesi üzerinden ilan edilecek.

İlk yorum yazan siz olun
Haberlerde yapılan yorumlarda Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri